Ingezonden persbericht


Lekker misleid met vlees

15-06-2010 - PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen de site 'lekker fit met vlees.nl'.

De site, die zich presenteert als een informatieve site voor jongeren, suggereert namelijk dat het eten van vlees louter positieve effecten op de gezondheid heeft. Negatieve effecten van vlees zoals een verhoogd risico op hart- en vaatziekten worden volledig buiten beschouwing gelaten. De site lijkt dan ook meer een reclame-uiting te zijn vóór vlees dan een betrouwbare informatieve pagina voor jongeren.

Daarbij komen de negatieve gevolgen van het eten van vlees op onze leefomgeving. De intensieve veehouderij zorgt voor uitstoot van broeikasgassen, verspilling van voedsel en water, afname in de biodiversiteit en het verdwijnen van regenwouden. Vooral jongeren krijgen in de toekomst te maken met de gevolgen hiervan. PINK! vindt het maken van reclame voor vlees specifiek gericht op jongeren dan ook geenszins verantwoord.

Einde persbericht


---




Ingezonden persbericht