Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Noordwijk, 15 juni 2010

Aftrap Kunst In Duin ­ Strand Noordwijk een groot succes.

Op Maandagochtend 14 juni stond er een leuk uitje gepland voor de basisschool kinderen van groep 3 en 4 in Noordwijk en Noordwijkerhout. Circa 600 kinderen van 17 basisscholen uit de omgevingen Noordwijk ontpopten zich als ware schatzoekers op het strand van Noordwijk. Als opstapje voor het Kunst In Duin evenement van 28 augustus tot 5 september waren er schatkisten met kunstvoorwerpen ingegraven. Het was aan de kinderen van groep 3 en 4 om de schatkisten terug te vinden.

Na het startschot van Burgemeester Groen (Gemeente Noordwijk) en Burgemeester Goedhart (Gemeente Noordwijkerhout) gingen de kinderen onder leiding van een echte piraat op zoek naar de verborgen schatkisten op het strand van Noordwijk.

Nadat de schatkisten opgegraven waren, gingen de groepen met hun stoere kisten, kunstvoorwerp en lesmateriaal terug naar school. Op school gaan de kinderen samen met de leraar uitzoeken wat het kunstvoorwerp voor een functie zou kunnen hebben waarbij de kinderen worden gestimuleerd zoveel mogelijk gebruik te maken van hun creativiteit . Na de zomervakantie delen de kinderen op het Kunst in Duin evenement hun bevindingen met de echte kunstenaar(s) van het voorwerp en komen ze achter het mysterie van het kunstvoorwerp.

Meer informatie Kunst In Duin: www.kunstinduin.nl Meer informatie Noordwijk:
www.noordwijk.info



Ingezonden persbericht