Ingezonden persbericht


Persbericht

SPEELFIM MY JOY WINT GRAND PRIX EN ONTVANGT AWARD VOOR BESTE REGISSEUR

MY JOY, een film van Lemming Film, Ma.Ja.De Filmproductions en SOTA Cinema Group, geregisseerd door Sergei Loznitsa is door critici uitgeroepen tot Beste Film tijdens het Kinotavr Film Festival in Rusland. MY JOY is het speelfilmdebuut van Loznitsa en was afgelopen mei al genomineerd voor de Palme d'Or op het Cannes Film Festival.

Kinotavr is het grootste nationale filmfestival in Rusland waar elk jaar de top van de Russische cinema talenten bij elkaar komen. MY JOY won op het Kinotavr Festival tevens de award voor Beste Regisseur. Daarnaast ontving hij van filmcritici de Grand Prix, een prestigieuze prijs die elk jaar wordt uitgereikt door de Guild of Film Critics van Rusland.

MY JOY is het verhaal van vrachtwagenchauffeur Georgi die - ongekunsteld en de goedheid zelve als hij is, wantrouwen noch kwaadaardigheid kent. Voordat hij vertrekt voor een rit met zijn vrachtwagen, laat hij wat geld achter op de koelkast voor zijn vrouw, pakt z'n tassen en gaat weg. Op zijn reizen door het land ontmoet Georgi allerlei mensen en maakt hij van alles mee. Hij wordt meegezogen in een spiraal van geweld, verraad en roekeloosheid - dingen die karakteristiek zijn voor het dagelijks leven in zijn land. Naarmate Georgi zich aanpast aan zijn omgeving, ondergaat hij een geleidelijke transformatie die eindigt in een misdaad.

De film is ondersteund door het Nederlands Fonds voor de Film met een subsidie voor internationale coproducties. Salesagent Fortissimo Films zal binnenkort bekend maken wie de distributie in de Benelux zal verzorgen.

Einde persbericht