Gemeente Zoetermeer

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Hoogland-Bonapart

lintje
Mevrouw Hoogland-Bonapart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dinsdag 15 juni kreeg zij uit handen van burgemeester Waaijer een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

Mevrouw Hoogland is sinds 1986 bestuurslid van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw- en Plantkunde Groei en Bloei afdeling Zoetermeer. Een landelijke vereniging van liefhebbers van bloemen en planten in huis en tuin, met ongeveer 350 leden. Zij levert een bijdrage aan diverse bloemschikcursussen en -workshops. Verder zet zij zich in voor de Floralia. Hiervoor werden tot 2005 stekjes verstrekt op scholen vergezeld van een lesbrief per plantensoort met verzorgingstips, om zo leerlingen te interesseren voor het opkweken van planten.

Vanaf 2003 is zij mede-initiatiefnemer, teamlid en vervanger van de coördinator van het project Gilde SamenSpraak. Het taal- en integratieproject SamenSpraak van Gilde Nederland geeft anderstaligen de mogelijkheid om op informele wijze met een Nederlandstalige vrijwilliger de Nederlandse taal en cultuur te delen.

Bovendien is zij sinds 2006 bestuurslid van de Stichting 8 maart (Internationale Vrouwendag). Zij is lid van de werkgroep financiën en ondersteunt ook andere werkgroepen.

Mevrouw Hoogland ontvangt Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Waaijer
Mevrouw Hoogland ontvangt Koninklijke Onderscheiding