Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Executie-actie op dag WK-wedstrijd

Publicatiedatum: 15-6-2010 0:05:22

ARNHEM - Terwijl in Zuid-Afrika de bal rolde tussen Oranje en de Deense voetbalploeg, voerde de politie op maandag 14 juni een zogeheten executie-actie uit. In het district Arnhem Veluwezoom werden zo´n 25 adressen bezocht. De mensen die daar wonen hadden boetes openstaan of moesten nog een gevangenisstraf uitzitten.

In samenwerking met de parketpolitie werden vijf personen aangehouden, omdat zij nog een celstraf open hadden staan. In totaal ging het om 62 dagen zitten. Ook werden vier voertuigen buitengebruik gesteld. De eigenaren krijgen hun voertuigen weer terug, zodra de boete is voldaan. Gezamenlijk hadden zij een boete van 1004,38 euro. In totaal 487 euro aan nog openstaande boetes werd geïnd.
In totaal dertien politiemedewerkers werden voor deze actiedag ingezet. De dag begon om 09.00 uur en eindigde om 23.00 uur. Deze week zal de politie meerdere executie-acties in de gehele regio uitvoeren. De executiedag van 14 juni vormde een onderdeel van `Ons gaan klop!'

De parketpolitie kan bij het uitvoeren van de executietaak gebruikmaken van een aantal maatregelen. Het buitengebruik stellen van voertuigen of het gijzelen van personen zijn daar voorbeelden van. Op deze manier wil de parketpolitie bereiken dat boetes alsnog worden betaald of dat men de opgelegde en onherroepelijke celstraf uitzit. Het signaal dat hiermee wordt afgegeven is: veroordeelden ontlopen hun straf niet.