Nieuwe stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg


LEIDSCHENDAM-VOORBURG, 20100615 -- Vanaf 2010 komt de organisatie van de Open Monumentendagen in de gemeente in handen van de stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg. Hiermee geeft de gemeente Leidschendam-Voorburg de organisatie van deze dagen terug aan de burgers. De gemeente acht het van groot belang dat er een mooie dag wordt georganiseerd. Zo wordt de aandacht gevestigd op de `parels van baksteen' die Voorburg, Leidschendam en Stompwijk rijk zijn

De voorzitter van het bestuur van de nieuwe stichting is Pieter van den Kerkhoff. Pieter van den Kerkhoff heeft een brede ervaring met het besturen van organisaties binnen de (semi-) overheid en het vrijwilligerswerk. De stichting bestaat momenteel uit acht bestuurs- en werkgroepleden die zich belangeloos inzetten.

Open Monumentendag 2010
Op zaterdag 11 september vindt in de gemeente de Open Monumentendag plaats. Het thema De smaak van de 19e eeuw wordt door de landelijke organisatie aangereikt en vormt ook het lokale thema. Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn vele monumenten uit deze eeuw te vinden. Op Open Monumentendag is een selectie gratis te bezoeken. In wandel- of fietsroutes wordt ook aan andere monumenten aandacht besteed. Voorts vinden op de dag op verschillende plaatsen in of rond monumenten culturele activiteiten plaats.

Over stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg
De stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg zet zich in voor het vergroten van belangstelling en draagvlak voor het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed bij alle bewoners van de gemeente. Met haar activiteiten beoogt de Stichting:
- een zo breed mogelijk publiek te bereiken
- de samenwerking tussen de lokale instellingen op het gebied van cultuurhistorie te vergroten
- de onderlinge uitwisseling van kennis te bevorderen.

Monumenten en hun bijdrage aan de historie van de drie kernen van de gemeente Leidschendam-Voorburg (Leidschendam, Voorburg en Stompwijk) staan hierin centraal. De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg





Ingezonden persbericht