Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 1 juni 2010

Kinderexcursie (vaders en moeders ook welkom)
Ontdek het geheim van eenden vangen

Hoera, eendenkooi Van der Eng in Uitgeest doet het nog een keer! Op 15 en 17 juni van 19.00 tot 20.30 uur zijn alle enthousiaste kinderen (met vaders en moeders, oma's en opa's) welkom om te kijken hoe je nou eigenlijk een eend vangt. Met de hand, met een net, met een bootje? Wat denk jij? En zou een speciaal hondje bij het vangen kunnen helpen? Ontdek het zelf en neem gerust je beste vriendje of vriendinnetje mee.

Vroeger werden de eenden gevangen om op te eten. Zielig he! Landschap Noord-Holland ringt de eenden nu voor wetenschappelijk onderzoek en laat ze natuurlijk weer vrij. En als we heel stil zijn met zijn allen, zien we misschien ook nog wel kleine eendjes. Het wordt leuk en er zijn nog maar een paar plekjes vrij, dus bel vandaag nog naar de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55.

De kosten bedragen ¤ 6,50, Besschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2, 2,50. We verzamelen om 19.00 uur op het parkeerterrein bij Uitvaartcentrum en sportterrein MHCU, Niesvenstraat te Uitgeest.