Ingezonden persbericht


Veldhovens bedrijf Studio Make Creative Sound sponsort 1e Afghaans-Nederlands filminitiatief van de Eindhovense filmmakers Sardar en Rasul Shafai. Première 15 juni 2010 in het Tuschinski Theater in Amsterdam

VELDHOVEN 7 juni 2010 - Eind 2009 is het postaudioproductie bedrijf Studio Make in contact gekomen met de in Eindhoven woonachtige Afghaanse regisseur Sardar Shafai en zijn broer Rasul. Beiden zijn gevlucht uit Afghanistan en in Nederland terecht gekomen. Zij hebben hun moeilijke ervaringen verwerkt door het maken van films waarin waargebeurde verhalen verweven worden in een gedramatiseerde verhaallijn. De manier waarop zij in het leven staan en wat ze voor elkaar hebben weten te krijgen in de vorm van medewerking en sponsoring heeft diepe indruk op de crew van Studio Make gemaakt en heeft haar doen besluiten te gaan samenwerken en de volledige soundtrack te produceren om hun speelfilm 'Destiny' van de grond te krijgen.

Alle scènes waren al gedraaid; echter het geluid was niet al te best. Vandaar Studio Make er voor gekozen heeft om de volledige soundtrack opnieuw te maken (in 'Hollywood style' dus ....). Dit betekende dat álle acteurs zijn opgetrommeld en hun stemmen zijn in de Veldhovense studio in 3 weken tijd opnieuw opgenomen met een geweldig resultaat (ADR, Automated Dialog Replacement). Fantastisch was hierbij ook de samenwerking met de regisseur van de film 'Obama' en 'Opium Wars', Siddiq Barmak (Golden Globe award-winnaar). Speciaal overgevlogen om de Afghaanse acteurs te regisseren tijdens de ADR sessies. Met stemmen alleen ben je er natuurlijk niet: in eindeloze foley-sessies (foley is eigenlijk alles wat een acteur aan geluid maakt in een scène) zijn álle voetstappen, kleding ruisjes etc. opgenomen.... 100 minuten lang…. En niet te vergeten: de muziek.... muziek van 10 minuten kan soms al een hoop werk zijn maar voor een film van 100 minuten is toch net weer anders.... . Dankzij de enorme inzet van componist Co Vergouwen uit Hoeven is het weer een prachtig geheel geworden. En dan nog de sounds van auto's, deuren, vliegtuigen, mensenmassa's, geweerschoten, telefoon, vogeltjes...... Het uiteindelijke resultaat is verwerkt in een geweldige soundtrack en natuurlijk in Dolby 5.1.

Bij een speelfilm hoort natuurlijk ook een première en die is er dan ook, maar liefst in het Tuschinski Theater in Amsterdam op 15 juni a.s.. Ontvangst is om 20:00 uur, aanvang film is om 21:00 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via de site www.shafai-film.nl waar ze ook meer kunt lezen over de totstandkoming van 'Destiny' of een mailtje sturen naar shafaifilm@me.com waarin men kan aangeven met hoeveel personen men komt.

We stellen het op prijs u te mogen verwelkomen op deze unieke première.

Met vriendelijke groet,
namens het Studio Make team,
Marco de Jong

Bijlage:

- uitnodiging

- persbericht

Lees voor meer informatie het bijgesloten persbericht

BEELD
Afbeeldingen (poster en screen shots) zijn te downloaden via de volgende link: http://files.me.com/shafaifilm/ycmmxg en zijn rechtenvrij te gebruiken bij een melding/artikel over 'Destiny' mits het volgende bijschrift wordt gebruikt: "Destiny, een film van regisseur Sardar Shafai. © Shafai"