Provincie Noord-Brabant



|Datum         |
|15 juni 2010  |
|Nummer        |
|127           |
VerkeersveiligheidsLabel voor 28 scholen

Brabant is weer 28 scholen met het Brabants Verkeers-veiligheidsLabel (BVL) rijker. Gisteren kende de onafhankelijke BVL-commissie aan 27 basisscholen en één school in het voortgezet onderwijs het Label toe.

Het Label is een bewijs dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het schoolbeleid, dat leerlingen verkeerslessen krijgen, er verkeersprojecten met praktische oefeningen zijn, de schoolomgeving en wegen er naartoe verkeersveilig zijn en (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken zijn bij verkeerseducatie. Er zijn nu 579 scholen in Brabant met het Label.

Toekenningen De onafhankelijke auditers van de BVL-commissie bepalen of de scholen voldoen aan de BVL-criteria, kennen het Label toe en toetsen daarna met nacontroles en steekproeven of ze het mogen behouden.

De Herman Broerenschool uit 's-Hertogenbosch ontving het Label voor het Voortgezet Onderwijs. Verder ontvingen de volgende basisscholen het Label: 1. het Vinkenbosch uit Sprundel 2. de Wegwijzer uit Drunen 3. de Wegwijzer (dependance) uit Drunen 4. de Heindert uit Aarle Rixtel 5. de Theresiaschool uit Berlicum 6. 't Smelleke uit Valkenswaard 7. de Brandevoort uit Helmond 8. de Stappen uit Wouw 9. het Heilig Hart uit Wouwse Plantage 10. de Rietgoor (dependance) uit Roosendaal 11. de Wilgenhoek uit Hank 12. de Leest uit Etten Leur 13. de Maria Regina uit Steenbergen 14. de Meander uit Oosterhout 15. de Meander (dependance 't Zandoogje) uit Oosterhout 16. de Kruisstraat uit Kruisstraat 17. de Griffioen uit Prinsenbeek 18. het Merijntje uit Nieuw Vossemeer 19. de Springplank uit Halsteren 20. de Dirk van Veen uit Breda 21. de Rietgors uit Oosterhout 22. de Sterredonk uit Oosterhout 23. de Beiaard uit Oosterhout 24. de Hinkstap uit Wanroij 25. Onze Bouwsteen uit Beugen 26. de St. Lambertus uit Haren 27. de Roald Dahl uit St.Michielsgestel

Veilig Brabant Met BVL investeren ook scholen om van Brabant de meest verkeersveilige provincie te maken. De provincie Noord-Brabant was in 1997 initiatiefnemer van het Label. Andere provincies namen het al snel over. Ook in Groningen, Friesland, Drenthe, Zeeland, Utrecht, Flevoland, Limburg en Zuid- Holland zijn scholen actief aan de slag om het VerkeersveiligheidsLabel te behalen. Meer informatie op www.bvlbrabant.nl en www.verkeersveiligheidslabel.nl.