Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Snorfietser onder invloed                       |

Op maandagmiddag 14 juni heeft de politie een 39-jarige snorfietser uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd rond 15:45 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Oudewand in Zutphen. De blaastest op staat wees uit dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.2. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod. De politie controleert de komende tijd extra op alcoholgebruik tijdens het WK-voetbal.

|     |Brummen - Automobilist onder invloed botst 2x             |

Een 20-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente Brummen is maandagmiddag 14 juni aangehouden. Hij had onder invloed van alcohol twee aanrijdingen veroorzaakt. De jongeman verklaarde voetbal te hebben gekeken waarbij hij de nodige alcohol tot zich had genomen. Niemand raakte er gewond.


Het aanrijdingen werden rond 16:30 uur bij de politie gemeld. Een 20-jarige automobilist was op de Tuinstraat in Brummen tegen een tegenligger en een geparkeerde auto gebotst. De jongeman was na de aanrijdingen doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Korte tijd later meldde hij zich toch op de plaats van de aanrijdingen.


Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.6. Dat is acht keer het maximum toegestane promillage voor beginnend bestuurders.


Uit de verklaring van de jongen bleek dat hij tijdens het kijken naar de WK-wedstrijd Nederland - Denemarken een ruime hoeveelheid alcohol gedronken had. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. De politie controleert de komende tijd extra op alcoholgebruik tijdens het WK-voetbal.

|     |Zutphen - Rijbewijs snorfietser ingevorderd               |

Op maandagmiddag 14 juni heeft de politie een 21-jarige snorfietser zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De jongeman werd rond 16:10 gecontroleerd aan de Beukerstraat in Zutphen. Hij viel op omdat hij door het voetgangersgebied reed. Uit de blaastest bleek dat de snorfietser onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.4. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Zutphen - Inbreker overlopen                              |

In de nacht van maandag op dinsdag 15 juni heeft een bewoner van een woning aan de Van Dorthstraat in Zutphen een inbreker betrapt. De onbekende man probeerde in zijn woning in te breken.


De politie ontving de melding rond 03.15 uur. De bewoner zag de man bij de deur van zijn woning. Vermoedelijk merkte de onbekende man dat hij was gezien waarop hij op de vlucht sloeg richting de Deventerweg. De gealarmeerde politie heeft naar de man gezocht echter werd hij niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Voorst - Motorrijders ten val                             |

Op maandagavond 14 juni raakte een 28-jarige motorrijder uit Deventer gewond na een aanrijding. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 18.45 uur. Twee 28-jarige motorrijders, beide uit Deventer, reden over de Deventerweg in Voorst bij Bussloo. Toen de voorop rijdende motorrijder remde, om rechtsaf de Baron van Wijnbergenlaan in te rijden, werd dit te laat gezien door de achter hem rijdende motorrijder. Beide mannen kwamen ten val, de achterop rijdende motorrijder raakte hierbij gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere motorrijder klaagde alleen over spierpijn.

|     |Eerbeek - Automobilist onder invloed                      |

De politie heeft maandagmiddag 14 juni een 51-jarige automobilist uit Eerbeek aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd rond 17:15 uur staande gehouden aan de Brummenseweg in Eerbeek. Hij viel op doordat hij op de kruising Brummenseweg/Lageweg geen voorrang verleende aan een naderende automobilist die voorrang had. Deze automobilist moest sterk afremmen om een aanrijding te voorkomen. Een agent zag dit voorval en nam van de automobilist een blaastest af. Deze wees uit dat de man onder invloed was waarop hij werd aangehouden. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.4. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Twello - Inbrekers betrapt en op de vlucht                |

In de nacht van maandag op dinsdag 15 juni werd er ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Molendwarsstraat in Twello. De inbrekers werden door een getuige betrapt, maar wisten te vluchten.


De politie ontving de melding rond 03:40 uur. Een getuige zag de inbraak en alarmeerde de politie. Hij zag dat er twee personen, elk op een fiets, op de vlucht sloegen nadat zij de getuige zagen. Van één fiets viel een grijze dubbele fietstas af, die ter plaatse achterbleef.


De politie heeft de inbraak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Mensen die informatie hebben worden verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --