Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eurofiber behoort opnieuw tot best geleide bedrijven

van Nederland

Na 2009 ook in 2010 bekroond met Best Managed Companies titel

Utrecht, 15 juni 2010 - Eurofiber behoort net als vorig jaar tot de vijftig best geleide ondernemingen van Nederland binnen het midden- en grootbedrijf. De leverancier van op glasvezel gebaseerde verbindingen kwam dit jaar opnieuw als een van de winnaars uit de bus tijdens het Best Managed Companies programma van Deloitte en een aantal partners. Eurofiber mag de titel Best Managed Companies 2010 een jaar lang dragen.

Het Best Managed Companies programma is een competitie die jaarlijks wordt georganiseerd door Deloitte, samen met VNO-NCW, de Kamer van Koophandel, TiasNimbas Business School en Management Team. Een jury beoordeelt de deelnemende bedrijven op een aantal aspecten van de bedrijfsvoering. Daarbij wordt zowel naar strategie als uitvoering gekeken. Ook actuele thema's als innovatie en duurzaamheid komen aan bod.

Tien jaar innovatie

Eurofiber viert dit jaar zijn tiende verjaardag. De trotse directeuren Alex Goldblum en Bart Oskam zien de titel van Best Managed Companies 2010 als bewijs dat het bedrijf al sinds de start de juiste focuspunten heeft. "Neem innovatie. Dat is al vanaf het begin een van onze speerpunten. Onze sector is continu in beweging en wij dus ook. Zo groeit momenteel de interesse voor glasvezelverbindingen bij het MKB. Daar spelen we actief op in. Bijvoorbeeld met een webportal, waar onze partners op een laagdrempelige manier hun diensten op onze verbindingen kunnen presenteren. Ook in de toekomst blijven we innoveren en investeren in ons netwerk, onze partners en onze dienstverlening. We streven ernaar ieder jaar tot de best managed companies te behoren."

Het Best Managed Companies programma richt zich op niet beursgenoteerde ondernemingen met minstens 50 medewerkers en een omzet van minimaal 10 miljoen euro. Dit jaar deden 150 bedrijven mee aan de competitie.

Over Eurofiber

Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl.