Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TNT ontvangt Agility Award 2010

Oude Wetering, 15 juni 2010 - TNT Express, Europees marktleider op het gebied van wereldwijde koerier- en expressdiensten voor de zakelijke markt, heeft uit handen van OutSystems de Agility Award 2010 ontvangen. TNT won de award omdat zij samen met IT-dienstverlener COOLProfs succesvol een nieuw platform ontwikkelde volgens de Agile-methodiek. Met het nieuwe platform kan de afdeling Global Account Management van TNT Express efficiënter en meer doelgericht opereren. Contractmanagers kunnen nu proactiever op de klantbehoefte inspelen en het management heeft de beschikking over betere sturingsinformatie.

Global Account Management Solutions & Commercial is de afdeling van TNT Express die zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die zijn afgestemd op de wensen en eisen van de top 130 grote, internationale klanten.

Volgens Hugo Koppelaars, directeur Solutions & Commercial Global Account Management van TNT Express, werkten de contractmanagers die het contact met de grote klanten verzorgen in behoorlijke isolatie van elkaar. ´Om de afdeling efficiënter te kunnen laten werken en proactiever op de wensen van klanten in te kunnen spelen, is het noodzakelijk dat contractmanagers hun kennis, ervaringen en oplossingen kunnen delen. Een ander punt dat voor verbetering vatbaar was, was dat het management te weinig inzicht had in de waarde van oplossingen en te weinig overzicht van waar de contractmanagers zich precies mee bezig hielden. Het management beschikte over onvoldoende informatie om goed te kunnen sturen´, aldus Koppelaars.

TNT Express gaf aan COOLProfs de opdracht een nieuw platform te ontwikkelen waarmee invulling wordt gegeven aan bovengenoemde verbeterslagen. De specialist in het ontwikkelen en beheren van bedrijfskritische maatwerksystemen realiseerde en implementeerde het nieuwe platform binnen zeven weken volgens de Agile-methodiek en op het Agile-platform van partner OutSystems.

Afgelopen week ontving Koppelaars uit handen van Paolo Rosado, CEO van OutSystems de Agility Award 2010. Koppelaars is trots op de uitverkiezing: 'De award is een erkenning voor de wijze waarop wij samen met COOLProfs dit project hebben aangepakt. De Agile-methodiek biedt ons snelheid en flexibiliteit. En doordat je snel werkende software krijgt opgeleverd, kun je beter testen en beter gebruik maken van voortschrijdende inzicht waardoor je als opdrachtgever echt het systeem krijgt dat je wilt.'

Over de Agility Award

De Agility Award wordt sinds 2009 uitgereikt. Een vakjury van OutSystems kiest de winnaars uit de genomineerden die zijn voorgedragen. De awards vormen een blijk van waardering voor ontwikkelingsteams en bedrijven die de iteratieve, gebruikersgerichte ontwikkeling op basis van de Agile-methodiek volledig hebben omarmd en hier een succesvolle invulling aan hebben gegeven waardoor ze toepassingen op tijd, binnen budget en volgens de wensen van de opdrachtgever hebben kunnen realiseren.

Over COOLProfs

COOLProfs is specialist in het bouwen van bedrijfskritische informatiesystemen op maat. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn het systeem voor kredietverlening bij ABN AMRO Bank, het C1000 winkelinformatiesysteem en een Global Account Management systeem voor TNT Express. COOLProfs onderscheidt zich door haar aanpak, waarin de menselijke factor van IT centraal staat en waarbij in nauwe samenwerking met de klant naar het gewenste resultaat wordt toegewerkt, binnen de afgesproken tijd en het overeengekomen budget. Tot de vaste klanten van COOLProfs behoren onder meer ABN AMRO Bank, Kadaster, Delta Lloyd, C1000, Fortis Bank, Ministerie van Verkeer en Waterstaat en TNT. Kijk voor meer informatie op www.COOLProfs.nl.