Verkoop Minihouse

15/06/2010 19:35

Newion Investments Management B.V.

Newion Investments realiseert zeer succesvolle exit van

Minihouse The customs company

Heerenveen, 14 juni 2010 - Newion Investments, één van de leidende, onafhankelijke technologie venture capital fondsen in Nederland, heeft een exit gerealiseerd met de verkoop van haar belang in Minihouse The customs company. De onderneming is verkocht aan een internationale, strategische koper Kewill, leverancier van oplossingen op het gebied van handel en logistiek ook wel Global Trade Management genoemd. Newion investeerde in 2001 in de softwareleverancier, gespecialiseerd in software die het voor klanten mogelijk maakt douane afhandelingen te automatiseren. Oprichter Ronald de Vries blijft betrokken bij de onderneming als directeur.

Met deze strategische verkoop realiseert Newion Investments 21x haar oorspronkelijke 'equity' investering met een rendement (IRR) van 41% per jaar. Deze succesvolle verkoop volgt op andere succesvolle verkopen in Newion Investments van o.a. Wisdom Group aan Ordina en SLTN aan TDM Group. Een andere succesvolle exit was de strategische verkoop van energiemaatschappij Oxxio aan het Britse Centrica. In combinatie met de waarde van de resterende technologie portfolio positioneert Newion Investments zich als één van de best presterende technologie venture capital fondsen gestart in 2000.

Minihouse The customs company met vestigingen in Heerenveen en Antwerpen heeft een unieke positie op de markt voor douane software, waarbij de onderneming als eerste de software aanbood als Software as a Service (Saas) aan een groot aantal (meer dan 600) internationaal opererende klanten, zoals Cargill, Lyondell, Corus Staal B.V., Wärtsila, DB Schenker, CEVA Logistics, Philip Morris en DSV. De unieke software en de sterke vaste klanten portefeuille maakt Minihouse voor Kewill een strategische acquisitie.

Managing Partner Jaap van Barneveld: "Deze exit is goed voor het bedrijf aangezien ze nu aansluiting hebben gevonden bij een sterke Europese speler. De SaaS software past goed in het producten portfolio van Kewill. We zien een toegenomen activiteit voor overnames van met name strategische kopers. De rol van technologie in de samenleving en binnen bedrijven neemt nog steeds toe en we zien derhalve goede investeringsmogelijkheden in nieuwe technologieen en toepassingen voor de komende jaren. Dit is exact de reden waarom wij nu een nieuw investeringsfonds opzetten voor groeiende technologiebedrijven in de Benelux".

Over Newion Investments Management (www.newion-investments.com):

Newion Investment Management is fondsmanager van twee fondsen: Newion Investments en Private Plus Fund. Aandeelhouders van deze fondsen zijn een aantal institutionele investeerders zoals o.a. Van Lanschot Participaties en een groot aantal particuliere investeerders. Newion heeft haar investeringsfocus gericht op snelgroeiende ambitieuze technologie bedrijven en met het Private Plus Fund tevens op overname investeringen (MBO en MBI). De totale portfolio bestaat momenteel uit 20 ondernemingen, waarbij Newion een actieve rol speelt bij de ontwikkeling van de ondernemingen.





http://www.newion-investments.com