MBO raad

Drie stichtingen `van, voor en door' het onderwijs gaan samenwerken

15-06-2010 - De stichtingen Consortium Beroepsonderwijs, Mobiliteitsleren en Praktijkleren hebben eind mei een intentieverklaring ondertekend voor intensivering van hun samenwerking.

Betrokken sectoren
Deze bundeling van krachten belooft een economisch verantwoorde samenwerking, speciaal gericht op het ontwikkelen en implementeren van bijdetijdse onderwijs(leer)middelen en examenproducten (met uitzondering van Mobiliteitsleren).

Dit gebeurt voor de brede sector Economie met ICT en Orde&Veiligheid, de sector Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek en de sectoren Techniek en ICT, Mediavormgever, Zorg en Welzijn, AG en vmbo Techniek (Metaal & Metalektro).

Samenwerking
De afstemming van visie, prijsbeleid, distributie van onderwijs(leer)middelen enzovoorts leidt tot:

* hogere efficiency en professionalisering van geldstromen,
* functie vervullen van één loket als het gaat om contacten met de MBO Raad, Onderwijsinspectie, kenniscentra en branches.

De samenwerking is gericht op een gezamenlijk belang en dient geen commercieel doel. Ook blijven de werkwijze, de doelen en de identiteit van de afzonderlijke stichtingen herkenbaar in de samenwerking.

De stichtingen bespreken met MBO Diensten (MBO Raad) of en op welke manier de partijen kunnen samenwerken.

Met deze samenwerking willen de stichtingen het vertrouwen wat de scholen stellen in de kwaliteit van actuele onderwijs(leer)middelen en examenproducten (met uitzondering van Mobiliteitsleren) verder uitbouwen en onder het motto van, voor en door het onderwijs hiermee ook een verdere professionalisering van de docenten.

Adres
De stichtingen zijn vanaf 1 juli te vinden aan de Disketteweg 11 in Amersfoort en gaan gebruikmaken van elkaars faciliteiten voor een gezamenlijke bedrijfsvoering.

Meer informatie
www.consortiumbo.nl
www.stichtingmobiliteitsleren.nl
www.stichtingpraktijkleren.nl