Rechtbank Zwolle-Lelystad


Behandeling zaak Indiaas echtpaar aangehouden

Zwolle-Lelystad, 15 juni 2010 - De meervoudige familiekamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad heeft vandaag het verzoek behandeld van het Indiase echtpaar om door een DNA onderzoek te laten vaststellen dat een door Nederlandse ouders geadopteerde jongen hun biologische zoon is. Voor achtergrond informatie over deze zaak verwijst de rechtbank naar het persbericht dat zij op 11 juni 2010 heeft uitgebracht.

Achter gesloten deuren
De behandeling van de zaak vond plaats achter gesloten deuren, zoals wettelijk ook het uitgangspunt is in familierechtelijke zaken. Over de inhoud van de behandeling worden daarom geen nadere mededelingen gedaan.

Standpunt adoptieouders
De rechtbank is niet gekomen tot een afronding van de behandeling, omdat de adoptieouders niet aanwezig waren. De rechtbank heeft hen daardoor niet persoonlijk naar hun standpunt kunnen vragen en heeft ook niet persoonlijk aan hun vragen kunnen stellen. Omdat de rechtbank dat wel nodig vindt heeft zij besloten om de behandeling van de zaak aan te houden en die op een zo kort mogelijke termijn voort te zetten in aanwezigheid van de adoptie ouders.

Datum voorzetting niet bekend
Het tijdstip waarop de behandeling zal worden voortgezet is nog niet vastgesteld.

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 15 juni 2010