MyShopTown lanceert de ShopTop 100


AMERSFOORT, 20100615 -- Met alweer een nieuw initatief presenteert MyShopTown zich nadrukkelijker als zoekmachine op het internet. In een eerder stadium was er al de introductie van het 3D shoppen, nu komen de makers met de Nationale Shop Top100 verkiezing van 2010. De lijst wordt samengesteld door de bezoekers zelf waarmee de onafhankelijkheid wordt gewaarborgd. Als beloning voor het uitbrengen van een stem maakt elke stemmer kans op een waardecheque van ¤ 500,-.

Inmiddels hebben ca. 12.000 webshops een link op MyShopTown. Het aantal linkjes is sinds de start aanzienlijk gegroeid wat de bouwers positief heeft verrast. Een sterke aanwijzing voor deze snelle groei wordt gezocht in de structuur en design van de website. MyShopTown heeft haar zoekopdrachten gebaseerd op een zgn. 1-2-3 clicksysteem waarbij de bezoeker in slechts 3 stappen de webshop vindt die hij of zij zoekt.

MyShopTown streeft met de verkiezing van de Shop Top 100 naar interactie tussen internetgebruikers en webshops. Door jaarlijks een Top 100 samen te stellen krijgen internetgebruikers de mogelijkheid om hun favoriete webshop onder de aandacht te brengen en zo aanbieders op het internet kritischer om te laten gaan met hun website. De resultaten worden voorzien van commentaar en op de website www.myshoptown.nl jaarlijks gepubliceerd. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete Top 3 en daarbij een keuze maken op het design van de website, de navigatie en het aanbod. Aan de hand van de resultaten wordt vervolgens de Top 100 samengesteld waarbij de webshop met de meeste stemmen bovenaan de lijst zal prijken. De stem wordt bepaald aan de hand van het aantal sterren welke worden toegekend aan een webshop. Elke site op internet kan in aanmerking komen waarbij een keus gemaakt kan worden tussen de vele deelnemers op MyShopTown zelf maar waarbij de deelnemers ook zelf websites kunnen opgeven.

Als beloning maakt elke stemmer kans op een cheque van ¤500,- te besteden bij een webshop naar keuze.
De verkiezing van de Shop Top100 wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij de samensteling steeds in handen zal blijven van de bezoekers van MyShopTown. Als extra feature zal de einduitslag ook nog worden gereviewed door een onafhankelijke vakjury en zullen ook zij hun mening geven omtrent de uiteindelijke samenstelling van de lijst. Deze zal als extra pagina eveneens worden gepubliceerd. Iedereen kan via de website van MyShopTown zijn of haar stem uitbrengen. Eind Augustus wordt de winnaar bekend gemaakt en persoonlijk op de hoogte gebracht door het team van MyShopTown. Na de bekendmaking kan hij of zij de cheque ter waarde van ¤ 500,- tegemoet zien en shoppen bij een webshop naar eigen keuze.

Voor het uitbrengen van je stem kun je surfen naar www.myshoptown.nl