Gemeente Zoetermeer

Speelplek door en voor kinderen in Meerzicht

Op feestelijke wijze opent wijkwethouder Frank Speel de speelplek aan het Drechterland/Montferland in Meerzicht op woensdag 16 juni om 14.00 uur. Hier is eerder een nieuw speelelement geplaatst. Daarmee is de gemeente tegemoet gekomen aan de wensen van een aantal kinderen in de wijk.

Bij de wijkpost Meerzicht kwam ongeveer een jaar geleden een verzoek binnen van een aantal kinderen in de wijk Meerzicht voor een speelplek bij hun in de buurt. Medewerkers van de wijkpost keken toen samen met de kinderen naar de beoogde plek.

Volgens het beleidskader Spelen 2005-2010 is deze locatie opgenomen als bestaande speelplek. Samen met de medewerkers van het Stadhuis heeft de wijkpost gekeken naar een oplossing. De kinderen zijn door de wijkpost uitgenodigd om duidelijk te maken wat zij graag op deze speelplek zouden willen. Op basis van de beschikbare ruimte en de kosten, heeft de wijkpost uiteindelijke een keuze gemaakt.

De afgelopen weken is er hard gewerkt om het speelelement met bijbehorend veilig kunstgras als ondergrond te plaatsen. De speelplek is voor 50% betaald uit het Speelbudget en voor 50% uit het bewonersbudget Wijk aan Zet.