Gemeente Castricum

Castricum verwelkomt de Plus Wandel4daagse

In 2010 organiseert Le Champion voor de vierde keer de Plus Wandel4daagse Alkmaar Het evenement bevordert het bewegen en laat een groot aantal bezoekers kennismaken met onze prachtige gemeente.

Van woensdag 16 juni tot en met zaterdag 19 juni 2010 vindt de Plus Wandel4daagse plaats.

De wandelroutes van 7,5 tot 45km laten wandelaars kennis maken met een diversiteit aan landschappen: duinen, strand, bos en polders. De wandelaars maken daarbij ook kennis met de polders in Castricum en wel op vrijdag 19 juni. Dan lopen circa 3.600 deelnemers aan de 25km-route (de helft van het totaal aantal deelnemers) door Akersloot en Limmen. Vorig jaar maakten zoân 3.000 deelnemers op deze wijze kennis met de gemeente Castricum .Â

Â

Nu al is de Plus Wandel4daagse landelijk het grootste meerdaagse wandelevenement na de Vierdaagse van Nijmegen. In de toekomst verwacht Le Champion, die ook de halve marathon van Egmond organiseert, 10.000 tot 15.000 wandelaars naar het evenement te trekken.

Â

Vorig jaar waren de wandelaars al onder de indruk van het warme onthaal dat hen in de gemeente Castricum ten deel viel. Ook dit jaar zullen de vele vrijwilligers, horeca en verenigingen alles uit de kast halen om de verwachtingen van de wandelaars te overtreffen.

Â

Het evenement sluit aan bij de Kwaliteitsimpuls Economie Castricum. De ambitie van Castricum is ondernemend, vitaal en uitnodigend te zijn in een groene en duurzame omgeving. De Wandel4daagse past daar goed in en Castricum hoopt dat wandelaars na hun kennismaking met deze regio nog eens terug komen om wandelend of fietsend het gebied verder te verkennen.