Gemeente Haaksbergen


Stimuleringssubsidie
16-06-2010 Stimuleringssubsidie
Voor de bouw van het wooncomplex De Pastorietuin - vijftien zorgappartementen - krijgt woningcorporatie Domijn van de gemeente een subsidie van maximaal 195.000 euro.

Dit gebeurt in het kader van de stimulering van woningbouw, waarvoor de gemeente geld heeft ontvangen van het rijk en de provincie.

Vóór 1 juli moet een begin gemaakt zijn met de bouw van het zorgappartementencomplex. Dat is namelijk één van de voorwaarden die aan de stimuleringssubsidie is verbonden. Enkele weken geleden besloten burgemeester en wethouders een stimuleringsbijdrage te verstrekken aan Innové Vastgoedontwikkeling BV voor het project `t Sterrebos. Het gaat hierbij om de bouw van een complex met twee commerciële ruimten op de begane grond en twintig luxe koopappartementen op de vroegere postkantoorlocatie. Het verstrekken van de subsidies vloeit voort uit de "Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouw 2009".

De rijksoverheid heeft deze regeling ingesteld om woningbouwprojecten die stil zijn komen te liggen als gevolg van de huidige kredietcrisis met hulp van een subsidie weer vlot te trekken.