Gemeente Haaksbergen


Woonservicezones
16-06-2010 Woonservicezones
De bewonersbijeenkomsten over woonservicezones in De Veldmaat, het Centrum en Buurse trokken veel belangstelling.

Op 1, 8 en 10 juni organiseerde de gemeente Haaksbergen de laatste drie bijeenkomsten om de ideeën en wensen van bewoners te inventariseren. Op de eerste bewonersbijeenkomst in Sint Isidorushoeve kwamen minder belangstellenden af dan verwacht. De gemeente is daarom ook zeer te spreken over de goede opkomst van de andere bewonersavonden.

Uiteenlopende uitkomsten
De uitkomsten van de vier avonden waren zeer uiteenlopend. Zo noemden De Veldmaat en het Centrum vooral de aanwezigheid van winkels als sterk punt. In alle gebieden wordt aandacht gevraagd voor extra seniorenwoningen en betere toegankelijkheid voor bijvoorbeeld mensen met een rollator. In het Centrum vindt men de herinrichting van de binnenstad belangrijk en een betere samenwerking tussen organisaties. Bewoners waren zeer te spreken over de woensdagochtendmarkt en opperden het idee van een bruin café voor ouderen. Stellig waren ze ook als het ging over verhuizen naar een verzorgingshuis. Géén enkele bewoner voelde hier veel voor. Oud worden in de eigen vertrouwde omgeving heeft de voorkeur. De ontwikkeling van woonservicezones moet dat juist beter mogelijk maken.

Unieke zones
Haaksbergen is op dit moment bezig met de ontwikkeling van vier woonservicezones. Elke zone is uniek en wordt op een andere manier ingericht. De resultaten van de bijeenkomsten worden meegenomen in het programma van eisen dat de gemeente eind 2010 oplevert. Hierin staat waar zones aan moeten voldoen én waar kansen liggen voor verdere ontwikkeling.