Gemeente Echt-Susteren


Nationale Buitenspeeldag in Koningsbosch!
buitenspeeldag 2.jpeg

Op woensdagmiddag 2 juni werd in heel Nederland en dus ook in de gemeente Echt-Susteren de Buitenspeeldag georganiseerd, zo ook in Koningsbosch! De stichting Buitenschoolse Activiteiten Koningsbosch organiseerde voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar de Buitenspeeldag. Â

Voor deze gelegenheid werden de Frederikstraat en de Willem I straat afgesloten voor het verkeer, waardoor de kinderen naar hartelust konden spelen op straat. De kinderen konden zich laten schminken, springen op het springkussen. Touwtje springen, vier-op-een-rij spelen, stoepkrijten, skippyballen, op klossen lopen en op een apart gedeelte op de Frederikstraat konden ze fietsen, skelteren, skaten en wave-boarden. Ook werd er flink gebruik gemaakt van het speelveldje op de Frederikstraat, met name de zandbak en het klimrek waren enorm in trek. Een watergevecht en een voetbalwedstrijd werden ook nog gehouden.

Voor de kinderen was er ranja en voor de papa's en mama's koffie en thee. De kinderen kregen aan het einde van de middag een zakje chips en een button van deze nationale Buitenspeeldag. Er was een grote opkomst, het weer speelde helemaal mee en droeg bij aan een zeer geslaagde middag. Kinderen vroegen al of dit elke week kon, veilig spelen op straat !!!!!