Gemeente Tilburg

Persbericht
16 juni 2010

Ruim 800 kaarten opgehaald door Tilburgse minima voor Festival Mundial

Hamming: "Zoveel mogelijk minima moeten naar Festival Mundial kunnen"

Ruim 800 Tilburgse minima hebben tot nu toe goedkope kaarten opgehaald voor Festival Mundial. De goedkope tickets zijn voor Tilburgse minima die gebruik maken van de Meedoenregeling. De goedkope tickets zijn voor Tilburgse minima die gebruik maken van de Meedoenregeling.

"En dat is nog een beetje aan de magere kant, als je bedenkt dat er vorig jaar zeker 2.000 minima hebben genoten van Festival Mundial", aldus wethouder Jan Hamming (armoedebeleid). "We willen dat zoveel mogelijk minima gebruik maken van het aanbod. De kaartjes zijn gemakkelijk te bestellen via internet, of af te halen bij de stadwinkel in het centrum en loket Z in Noord. En we geven dit jaar mensen de kans om de kaartjes te kopen met het Meedoenbudget. Zij hoeven dus niets af te rekenen, want de tickets worden betaald van de Meedoenregeling."

De normale prijs voor een driedaags ticket is in de voorverkoop 37,50 euro, aan de kassa 60 euro. Minima betalen met het Meedoenbudget slechts 7,80 euro.

Procedure

De tickets zijn via internet te bestellen via www.festivalmundial.nl. Op de website kunnen minima met hun burgerservicenummer een zogenoemd e-ticket uitprinten. De e-tickets zijn persoonlijk. Bij de kassa van Festival Mundial moeten zij het e-ticket samen met een geldig identiteitsbewijs laten zien. Wie thuis geen computer of printer heeft, kan de e-tickets afhalen bij de stadswinkel Centrum of Loket Z Noord.
---