Gemeente Castricum

Stichting TPC realiseert website en recreatieve plattegrond dankzij financiële steun van gemeente Castricum

Het Toeristisch Platform Castricum (TPC) zet zich al twee jaar actief in voor de bevordering van toerisme in de regio Castricum. Dankzij de financiële steun van de gemeente Castricum konden in de afgelopen maanden al een informatieve website en een recreatieve plattegrond voor toeristen worden gerealiseerd. Â

Het Toeristisch Platform Castricum (TPC) is in 2008 opgezet door vijf enthousiaste ondernemers die het tijd vonden dat de gemeente Castricum op de kaart werd gezet. In het kader van âKwaliteitsimpuls Economie Castricumâ heeft de gemeente enthousiast aangehaakt, met als doel een positieve impuls te geven aan de lokale economie. Er wordt niet langer gekeken naar de individuele belangen van een ondernemer, maar naar het grote geheel, waarbij alle kernen van Castricum profiteren.

In 2009 werden door het TPC de eerste ambitieuze acties op touw gezet, waardoor inmiddels 15.000 recreatieve plattegronden in omloop zijn en de website www.beleefcastricum.nl online staat.

De website www.beleefcastricum.nl is het medium om alle toeristische en recreatieve informatie over de omgeving Castricum overzichtelijk te verzamelen en up-to-date te houden. Door informatie over de dorpskernen, accommodaties, horecagelegenheden, activiteiten, bezienswaardigheden, evenementen en suggesties voor dagrecreatie, geeft de site de (potentiële) recreant een zo compleet mogelijk beeld. De website vormt daardoor een toegankelijk oriëntatiepunt voor de bezoeker van Akersloot, Bakkum, Castricum, de Woude en Limmen. Via de website zoekt hij gemakkelijk uit waar hij kan verblijven en wat er zoal te doen is in deze prachtige gemeente..Â

De speciale recreatieve plattegrond van de gemeente en haar omgeving is een ander speerpunt van het TPC. Inmiddels zijn er 15.000 stuks verspreid via diverse toeristische ondernemingen. Op deze plattegrond vindt de toerist veel informatie over de omgeving, wandel- en fietsroutes, accommodaties, activiteiten, horecagelegenheden en voordeelbonnen. Hiermee wordt het verkennen van deze prachtige omgeving een plezier voor iedereen.