Abvakabo FNV verbijsterd over cao-akkoord UWV

16/06/2010 15:22

ABVAKABO FNV

Abvakabo FNV stemt niet in met een akkoord voor een nieuwe cao bij het UWV. De grootste vakbond bij het UWV vindt het onbegrijpelijk dat de werkgever 66.000 extra vrije dagen "uitdeelt" in plaats van koopkrachtbehoud biedt. Ilse van der Weiden, onderhandelaar van Abvakabo FNV: "Het is schandalig. De werkdruk loopt hierdoor nóg verder op en werklozen staan langer in de wacht."

De vakbonden Abvakabo FNV, CNV Dienstenbond, De Unie en CMHF eisten koopkrachtbehoud in de nieuwe cao voor de 22.000 werknemers bij het UWV. De werkgever weigerde om de lonen te verhogen met de inflatiecorrectie, maar wilde alle medewerkers wel eenmalig drie extra vrije dagen geven.

Abvakabo FNV bedankte voor dat aanbod, maar de overige bonden stemden in en sloten afgelopen week een principeakkoord. Abvakabo FNV is verbijsterd over die houding. "Het is onverantwoord om in deze economische tijden extra vrije dagen uit te delen", meent Ilse van der Weiden. "De werkloosheid is enorm en de werkdruk bij het UWV dus ook. Door vrije dagen te bieden, in totaal 66.000 extra dagen voor alle medewerkers, loopt de werkdruk nóg verder op. Daarnaast moeten alle werklozen, die geboden zijn bij snelle hulp, langer wachten. Dat is onverantwoord."

Abvakabo FNV hoopt dat de leden van de andere bonden tegen het akkoord stemmen zodat de onderhandelaars van de andere bonden en de werkgever een duidelijk signaal ontvangen.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector met meer dan 350.000 leden. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom. Abvakabo FNV ondersteunt haar leden bij conflict en carrière in elke fase van hun loopbaan.