Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 31 mei 2010

7.248 deelnemers schreven zich in voor 4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar


- Businessteams kunnen zich nog inschrijven -

De inschrijving voor de 4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar is afgelopen nacht klokslag 24.00 uur gesloten. Er schreven zich 7.248 wandelaars in. Dit is ruim 1.400 deelnemers meer dan vorig jaar. Daarmee mag de Plus Wandel4Daagse Alkmaar, die van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 juni wordt gehouden, zich zeer populair noemen. Er is geen na-inschrijving. De inschrijving voor de Business Wandel Estafette is echter nog wel open en mogelijk t/m donderdag 3 juni. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Sportevenementen Le Champion uit Alkmaar.

De enorme groei van dit nog jonge evenement is te danken aan de gevarieerde routes langs sfeervolle dorpjes. Daarnaast schreven zich ook deelnemers in, die deze meerdaagse gebruiken als training in hun voorbereiding op de vierdaagse van Nijmegen eind juli. Op de nationale wandelkalender heeft de Plus Wandel4Daagse Alkmaar definitief een plek veroverd. Ook uit het buitenland weten meer en meer wandelaars dit evenement te vinden.

Enkele statistieken: de gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 57 jaar. Het merendeel van alle inschrijvingen bestaat uit vrouwelijke wandelaars (72%). Alle twaalf provincies uit Nederland zijn vertegenwoordigd. Noord-Holland is hierbij het best vertegenwoordigd (78,5%), daarna volgt Zuid-Holland met 8%. Uit Alkmaar komen de meeste deelnemers (895), gevolgd door: Heerhugowaard (414), Heiloo (237), Castricum (222) en Limmen (138). Naast Nederland zijn de volgende landen ook vertegenwoordigd: België, Duitsland, Zwitserland, Spanje, De Nederlandse Antillen en Canada. Het aantal businessteams dat zich heeft ingeschreven is op dit moment 36 teams.

Voor meer informatie: www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht