Ingezonden persbericht


Persbericht

4 maart 2010

Amsterdam Roots Festival 2010 in Oosterpark en in Amsterdamse zalen

donderdag 17 t/m zondag 20 juni in Carré, Paradiso, Melkweg en gratis in het park

Het Amsterdam Roots Festival zal in 2010 vier dagen duren. Vorig jaar bleef het festival beperkt tot een succesvolle editie in het Oosterpark met 60.000 bezoekers. Dit jaar maakt opnieuw een aantal podia onderdeel uit van het festivalprogramma. In 2010 presenteert Amsterdam Roots een 'long weekend' editie met als leidend thema 'Voices'. Vanaf donderdag 17 tot en met zaterdag 19 juni 2010 vinden er optredens van internationale sterren plaats in Carré, Paradiso en de Melkweg. Op zondag 20 juni wordt het festival afgesloten met het gratis toegankelijke openlucht evenement in het Oosterpark. Wij hebben woningcoöperatie De Alliantie bereid gevonden zich als naamsponsor aan dit onderdeel te verbinden, dat daarmee omgedoopt wordt tot Alliantie Roots Open Air.

De eerste namen van het festival programma zijn bekend.

Op donderdag 17 juni opent het Amsterdam Roots Festival in Carré met de Portugese ster Dulce Pontes. Dankzij haar krachtige en dramatische stem is zij één van de bekendste en meest gerespecteerde Portugese zangeressen. Dulce Pontes combineert de fado met veel andere muziekgenres.

In Paradiso staat op vrijdag 18 juni de Congolese sensatie Staff Benda Bilili, bestaande uit straatmuzikanten, deels op krukken en in rolstoelen. Zij verrasten de westerse wereld onlangs met prachtige songs en intense, spectaculaire optredens vol spelplezier en dynamiek. Er is een afterparty met DJ mps PILOT's Afrolatin Basement Bash.

De beroemde Antilliaanse zouk formatie Kassav' speelt zaterdag 19 juni in de Melkweg. De band uit Guadeloupe en Martinique heeft deze Caribische muziekstijl groot gemaakt en staat al meer dan 20 jaar aan de top met een stroom van hits in het danscircuit.

De kaartverkoop voor alle concerten in de zalen is gestart.

Amsterdams grootste openluchtfestival heeft een nieuwe naamsponsor gevonden in woningcoöperatie De Alliantie. Alliantie Roots Open Air wordt daarmee de nieuwe naam voor dit gratis toegankelijke festivalonderdeel op zondag 20 juni in het Oosterpark. Van 12.00 tot 22.00 uur is er een programma op zes podia met internationale, nationale en veel jonge bands. Naast muziek is er ook een uitgebreid dans- en kinderprogramma en een grote wereldmarkt met meer dan 100 stands.

Informatie over het programma, kaartverkoop en meer nieuws is te vinden op www.amsterdamroots.nl


---