Plan Nederland


PERSBERICHT


Unieke optredens en duetten met groot orkest voor:
'Because I am a Girl' in concert

17 juni kleurt Java Eiland Amsterdam roze voor meisjes

Amsterdam, 26 maart 2010- Op donderdag 17 juni vindt op het Java Eiland Amsterdam een muzikaal verrassend spektakel plaats voor de campagne 'Because I am a Girl' van ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. Alain Clark, Karin Bloemen, Waylon, Giovanca, Caro Emerald, Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé en vele anderen dragen belangeloos bij aan dit concert om aandacht te vragen voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden. Ieder verkocht kaartje staat garant voor de geboorteregistratie van een meisje. Een kind zonder geboortebewijs heeft geen bestaan. De kaartverkoop start zaterdag 27 maart om 10.00 uur.

Het Because I am a Girl in concert

Dit concert is een unieke samenwerking van Nederlands grootste artiesten. De organisatie ontvangt nog elke dag aanmeldingen van artiesten die graag mee willen doen aan deze bijzondere avond. Because I am a Girl in concert is een avondvullend programma waarbij artiesten in verrassende combinaties zullen optreden. Deze avond zal worden opgenomen door de AVRO en later dit jaar op televisie worden uitgezonden. Het belooft een zeer bijzonder concert te worden.

Voor dit concert werken o.a. de volgende artiesten belangeloos mee: Waylon, Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé, Giovanca, Alain Clark, Caro Emerald, Tim Akkerman, Do, Sharon den Adel, Berget Lewis, Nikki, Sherry Dyanne (protégé van Trijntje), Nils Krake (protégé van Alain Clark), Babette van Veen, Belle Perez, Sabine Uitslag (CDA-politica), Glennis Grace, Edsilia Rombley, Syb van der Ploeg, Erik van 't Hoff, Dennis en Karin Bloemen. Daphne Bunskoek zal het concert presenteren. Het concert wordt georganiseerd door A&A Concerts en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Campagne 'Because I am a Girl'

Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak veel slechter dan jongens. Sinds 2007 voert Plan daarom wereldwijd de campagne 'Because I am a Girl'. Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, vecht ervoor dat ze niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. Ook geeft Plan Nederland voorlichting aan ouders, lokale dorpscomités, overheden en regeringen om meer meisjes (en jongens) te laten registreren en een geboortebewijs te geven, omdat ze daar recht op hebben.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start zaterdag 27 maart om 10.00 uur via www.plannederland.nl/concert (wordt sponsor van meisjesprojecten van Plan Nederland en ontvang 2 concertkaarten gratis), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen van TicketService Nederland: o.a. VVV kantoren, Postkantoren, GWK, Free Record Shops en via 0900-3001250 (45cpm). Kaarten kosten 27,50 euro. Geen servicekosten als online kaarten worden besteld. Aanvang van het concert 20.00 uur.

---einde bericht---

Plan Nederland (www.plannederland.nl)

Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

www.plannederland.nl


Noot voor de redactie,