Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 28 april 2010

Studenten UvA-orkest zetten zich in voor Stichting Leukemie

Benefietprogramma met kinderconcert, lezing en avondconcert

Gepubliceerd op 28 april 2010

Het UvA-orkest J.Pzn Sweelinck en Stichting Leukemie organiseren op
donderdag 17 juni een benefietdag. In het Concertgebouw in Amsterdam zetten tachtig jonge studenten zich in voor de Stichting Leukemie. Het programma bestaat uit een kinderconcert, lezing en avondconcert.

Tijdens het avondconcert speelt het Sweelinck-orkest een compositie van de Vlaamse componist Dirk Brossé. Tegelijkertijd wordt de verfilming van deze compositie, gemaakt door regisseur Lucas van Woerkum, vertoond. De muziek en de film beelden samen het verhaal uit van een meisje dat leukemie heeft en werpt daarmee een bijzonder licht op deze ziekte.

De opbrengst van het concert gaat naar het AMC, naar het leukemieonderzoek van prof. dr. Ton Hagenbeek en prof. dr. Rien van Oers.

Programma


* 17.00 uur
Kinderconcert, waarbij Jacques Vriens voorleest uit zijn boek Achtste-groepers huilen niet


* 19.00 uur

Lezing: Inleiding op het benefietconcert met de volgende sprekers:
- Gijs Beukhof, voorzitter Stichting Leukemie - een maatschappelijke blik op leukemie

- Lucas van Woerkum, filmmaker - over de film `Sophia'
- Dr. Arnon Kater, hematoloog AMC - over het onderzoek dat wordt gesteund


* 20.15 uur
Concert
Debussy - Prélude à l'après-midi d'un faune Dirk Brossé - Sophia, met vertoning film van Lucas van Woerkum Sibelius - Symfonie no.2

Golden tickets


Door een golden ticket te bestellen steunt u dit benefietproject. Een Golden Ticket is een passe-partout voor de hele dag en kost EUR 50,- Zie onderstaande verwijzing voor meer informatie.

Verwijzingen

www.liefs.org

Over de stichting

De Stichting Leukemie.nl zet zich in voor de strijd tegen leukemie en aanverwante vormen van beenmerg- en bloedziekten bij patiënten van alle leeftijden. De stichting doet dat door middel van het financieel ondersteunen van onderzoek. Het onderzoek kan betrekking hebben op het ontstaan of op de behandeling van leukemie. Daarnaast begeleidt de stichting leukemiepatiënten door gerichte informatieverstrekking en ervaringsuitwisseling.

Verwijzingen

www.leukemie.nl
Bron: UvA Persvoorlichting
Zie ook
www.sweelinckorkest.nl