Plan Nederland

Oud mobieltje toegangsbewijs voor `Because I am a Girl' in concert

Amsterdam, 29 april 2010 ­ Kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland en zonzoo, de Nederlandse vertegenwoordiger van de GSG (Green Solutions Group) gaan samenwerken aan een betere en duurzame toekomst. Voor het `Because I am a Girl' in concert, een initiatief van Plan Nederland voor betere levensomstandigheden van meisjes in ontwikkelingslanden, kunnen bezoekers hun oude mobieltje inruilen voor een concertkaartje. zonzoo gaat deze mobieltjes milieuvriendelijk recyclen of maakt ze geschikt voor goedkoop hergebruik in ontwikkelingslanden.

`Because I am a Girl' in concert
Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak veel slechter dan jongens. Ze worden miskend, mishandeld en misbruikt, alleen omdat ze meisjes zijn. Plan Nederland voert daarom campagne voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen van deze meisjes en organiseert in dit kader `Because I am a Girl' in concert, op 17 juni op de kop van het Amsterdamse Java-Eiland. Artiesten als Alain Clark, Karin Bloemen, Waylon, Giovanca, Caro Emerald, Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé en vele anderen dragen belangeloos bij aan dit concert en vragen aandacht voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden. Met de opbrengst van `Because I am a Girl' in concert voert Plan een project uit voor geboorteregistratie van meisjes. Kinderen in ontwikkelingslanden worden bij de geboorte vaak niet geregistreerd. Ze bestaan daardoor officieel niet en zijn dus extra kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting. Bovendien kunnen zij geen aanspraak maken op hun rechten van staatsburgerschap, zoals gezondheidszorg, onderwijs en bescherming.


------------------------------------------------Einde bericht--------------------------------------------------------

zonzoo (www.zonzoo.nl)
Zonzoo is een van de grote hergebruikers van mobiele telefoons in Europa. Het bedrijf zamelt ze tegen betaling in en geeft ze een tweede leven in ontwikkelingslanden of laat ze milieuvriendelijk recyclen. Plan Nederland is een van de goede doelen waarmee Zonzoo een samenwerking is aangegaan.

Plan Nederland (www.plannederland.nl)
Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Noot voor de redactie,