Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima aanwezig bij diploma-uitreiking en concert van leerlingen Leerorkest

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagochtend 17 juni de diploma-uitreiking en een concert bij van leerlingen van het Leerorkest in Amsterdam. Het Leerorkest is een initiatief van Stichting Muziekcentrum Zuidoost, waarbij leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool vier jaar lang tijdens schooltijd les krijgen op een muziekinstrument.

Ter afsluiting van de opleiding ontvangen 85 kinderen hun diploma. Zij spelen voor deze gelegenheid samen met hun docenten en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest een speciaal voor hen gecomponeerd stuk. Onder het publiek bevinden zich onder meer alle andere 800 kinderen van de Leerorkesten uit Amsterdam Noord, West en Zuidoost.

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest begeleiden de kinderen in samenwerkingsprojecten, ontvangen hen bij de eigen repetities en spelen mee tijdens uitvoeringen van het Leerorkest. Uit onderzoek is gebleken dat muziekonderwijs een positieve invloed heeft op de sociaal-emotionele, psychomotorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Noot voor redacties (