Gemeente Etten-Leur

Gemeenten zoeken 100 vrijwilligers voor rampenoefening

Voor oefening evacuatie en opvang

Gemeenten zoeken 100 vrijwilligers

De gemeenten Etten-Leur, Rucphen en Zundert zoeken vrijwilligers, die op donderdagavond 17 juni a.s. willen meewerken aan een gezamenlijke oefening evacuatie en opvang in het kader van de rampenbestrijding. Er is behoefte aan ongeveer honderd mensen, die van 18.30 tot 22.00 uur een rol willen spelen in het Sportcentrum Laco De Vijfsprong in Rucphen. Vrijwilligers ontvangen een waardebon voor hun inzet.

Bij de regionale rampenoefening treedt Rucphen op als gastgemeente. Daar wordt geoefend in de evacuatie, opvang en verzorging van een grote groep mensen. Om die groep bijeen te krijgen, wordt de oproep om vrijwilligers gedaan. Voor hen wordt het een ervaring om van dichtbij mee te maken wat de taken van de gemeente zijn bij een calamiteit, crisis of ramp.

Belangstellenden om als evacué te fungeren tijdens de oefening, worden op donderdag 17 juni a.s. om 18.30 uur verwacht in Sportcentrum Laco de Vijfsprong aan de Kozijnenhoek 21 te Rucphen. Dan wordt hen eerst verteld wat de oefening inhoudt en wat er van hen wordt verwacht. Vervolgens wordt om 19.00 uur begonnen met de oefening, die tot ongeveer 22.00 uur duurt.

De vrijwilligers worden gedurende de oefening voorzien van eten en drinken. Aan het slot ontvangen zij een vergoeding voor hun deelname in de vorm van een waardebon. Het is ook mogelijk dat een groep leden van een vereniging zich aanmeldt om een rol te spelen en om die manier de clubkas te spekken.

Aanmelden tot en met 14 juni

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail met hun contactgegevens (naam,

telefoonnummer en/of e-mailadres) te sturen naar veiligheid@rucphen.nl. Aanmelden kan tot en met maandag 14 juni 2010. Nadere informatie over de oefening is te verkrijgen via telefoonnummer 0165 349656.

20100520\pwm\0693

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl