Vereniging FME-CWM


---

Seminar

Rondetafelbijeenkomst over duurzaam ondernemen en ecodesign

Datum: 17 juni 2010

Welke concrete resultaten wilt u behalen met duurzaam ondernemen en ecodesign? Deel uw ervaringen, vragen en uitdagingen met andere ondernemers tijdens de rondetafelbijeenkomst op 17 juni 2010.

Het programma bestaat uit de volgende drie onderdelen:

Best Practice Ahrend

Resultaten uit de praktijk worden belicht door ecodesign-pionier Ahrend (kantoormeubelen en -concepten). Ahrend heeft duurzaam ondernemen prominent in haar bedrijfsfilosofie staan. Doel is om in 2020 CO2-neutraal te produceren en de volledige productkringlopen te sluiten (cradle-to-cradle). Ahrend werkt hiertoe samen met diverse kennis- en onderzoeksinstellingen.

Roel van der Palen, Manager Business Development bij Ahrend Inrichten B.V. laat zien hoe de onderneming succesvol aan de slag is gegaan met duurzaam ondernemen en ecodesign.

* Welke aanpak werkt?

* Welke resultaten kun je boeken? (in termen van marktaandeel, marge, materiaal- en kostenbesparingen)

* Welke valkuilen en succesfactoren kom je tegen?

Rondleiding

We zijn te gast bij Ahrend Produktiebedrijf in Sint-Oedenrode B.V . Tijdens de rondleiding krijgt u inzicht in het productieproces en de wijze waarop ecodesign en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de gehele organisatie zijn verankerd.

Begrippenkader & stand van zaken wetgeving

Na een korte inleiding over het begrippenkader (wat is duurzaam ondernemen, MVO en ecodesign?) krijgt u een toelichting op de actuele stand van zaken met betrekking tot wetgeving op dit gebied en duurzaam inkopen door de overheid. Gedurende de gehele middag is er volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. U gaat huiswaarts met concrete eyeopeners voor uw eigen onderneming.

Doelgroep en locatie

De rondetafelbijeenkomst is bedoeld voor directie- en managementteamleden van producerende bedrijven. U bent van harte welkom op donderdag 17 juni 2010 van 12.15 tot 17.00 uur bij Ahrend Produktiebedrijf Sint-Oedenrode B.V. te Sint-Oedenrode. De middag start met een inlooplunch en wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden

Deelname is gratis voor FME-leden. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij Jennifer Schrage jsc@fme.nl, T (079) 353 12 53. Mocht u interesse hebben maar verhinderd zijn voor deze rondetafel, dan kunt u zich ook per e-mail melden, zodat wij u een andere gelegenheid kunnen bieden.