Vialis
BR>

Symposium Regionaal Verkeersmanagement: slimmer asfalt in plaats van meer asfalt, ervaar het zelf.

Door techniek en kennis in een weg te verbergen en ervoor te zorgen dat meetsystemen aan elkaar gekoppeld worden, kunnen wegbeheerders betere (reis)adviezen aan weggebruikers geven. Het resultaat hiervan is een veiligere en snellere verbinding voor al het wegverkeer. Hoe dit nu precies in de praktijk werkt en wat daar allemaal bij komt kijken, komt aan bod tijdens het Symposium Regionaal Verkeersmanagement dat Vialis op 17 juni a.s. organiseert.

Op 5 juni a.s. vindt de officiële opening plaats van de vernieuwde N302, de weg die het vaste land van Gelderland verbindt met het nieuwe Flevoland. Decennia lang groeide Flevoland uit naar wat het nu is: een dynamisch gebied met volop mogelijkheden tot recreatie, wonen en werken (ook veel agrarische bedrijven). De infrastructuur bleef echter achter bij de groei die dit nieuwe, ingepolderde stukje Nederland doormaakte. Tijd dus om de verkeersaders te dotteren om een infarct te voorkomen. Heijmans en Vialis kregen de opdracht om de N302 door Harderwijk een noodzakelijke make-over te geven. Vanuit het niets een compleet nieuw verkeersmanagementsysteem neergezet, dat de doorstroming garandeert en het verkeer monitoort.

Op 17 juni 's middags organiseert Vialis een symposium rondom dit huzarenstukje op de N302.
Geen droge kost, maar live ervaren wat dit bijzondere project inhoudt en voor impact heeft, wat regionaal verkeersmanagement inhoudt en hoe dit daadwerkelijk in de praktijk functioneert. Implementatie van regelscenario's, geïntegreerd netwerkmanagement, gebiedsgericht benutten, uitdagingen bij het kiezen voor doorstroming, verkeersveiligheid of duurzaamheid, toepassing van regionaal verkeersmanagement op de N302: allemaal thema's die deze middag aan de orde komen. Daarnaast uiteraard een fysiek bezoek aan de N302 en haar vooruitstrevende systemen. Doelgroep voor dit symposium zijn de wegbeheerders.

Wilt u hierover meer informatie hebben, mailt u dan voor 17 juni 2010 uw vraag naar: symposium@vialis.nl.