Plan Nederland

PERSBERICHT

Inleveren mobiel levert toegangsbewijs op voor `Because I am a Girl' in concert

Amsterdam, 29 april 2010 ­ Voor het eerst kun je betalen voor een concert door je oude mobiel te laten reclycen. Die eer valt toe aan het `Because I am a Girl' in concert dat op 17 juni Java-eiland, Amsterdam wordt gehouden. Zonzoo, een organisatie in het online aankopen en recyclen van mobiele telefoons, wil op deze nieuwe manier consumenten nog meer mogelijkheden bieden een maatschappelijke bijdrage te leveren. Via de website van zonzoo zoek je uit hoeveel je oude mobiele telefoon waard is. Per 17,50 aan waarde ontvangt men een concertkaart ter waarde van 27,50. Zonzoo maakt de waarde aan Plan Nederland over en betaalt daarmee jouw concertkaart.

Samenwerking zonzoo en Plan Nederland
Zonzoo is al negen jaar een grote hergebruiker van mobiele telefoons in Europa. Het bedrijf zamelt ze tegen betaling in en geeft ze een tweede leven in ontwikkelingslanden of laat ze milieuvriendelijk recyclen. Plan Nederland is één van de goede doelen waarmee zonzoo een samenwerking is aangegaan.

Tjipke Bergsma, directeur Plan Nederland over de samenwerking: `Door op deze manier samen te werken, creëren we een echte win-win-win-win situatie! Beter voor het milieu, de oude mobiel bezitter krijgt een geweldige avond, de nieuwe koper meer toegang tot communicatie en meer meisjes in ontwikkelingslanden krijgen een geboortebewijs!'

`Because I am a Girl'- in concert
Op donderdag 17 juni vindt op het Java Eiland Amsterdam een muzikaal verrassend spektakel plaats voor de campagne `Because I am a Girl' van ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. Alain Clark, Karin Bloemen, Waylon, Giovanca, Caro Emerald, Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé en vele anderen dragen belangeloos bij aan dit concert om aandacht te vragen voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden. Ieder verkocht kaartje staat garant voor de geboorteregistratie van een meisje. Zonder registratie bestaan kinderen officieel niet. Dit geboortebewijs is de eerste stap in het waarborgen van de rechten van meisjes. De artiesten doen belangeloos mee aan dit muzikale spektakel.


------------------------------------------------einde bericht--------------------------------------------------------

Pagina - 1 -





Plan Nederland (www.plannederland.nl)

Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Noot voor de redactie,