Universiteit Twente

Eerste kenniscentrum cloudcomputing opent deuren in enschede

08 juni 2010

De start van het Centre4Cloud (C4C), kenniscentrum op het gebied van Cloud Computing, wordt donderdag 17 juni krachtig onderstreept met een persconferentie en een seminar in the Corridor te Enschede. De `founders' (Universiteit Twente, Kennispark Twente en Caase.com) zijn aanwezig en daarnaast ook partners Google, IBM en KPN.

Internationaal gerenommeerde bedrijven zien Cloud Computing als de revolutie in de IT-industrie en dé nieuwe technologie voor 2010. Bij Cloud Computing gaat het om het leveren en consumeren van IT diensten met behulp van internettechnologie. Cloud Computing maakt het namelijk mogelijk om via het internet computercapaciteit en applicaties snel en veilig te gebruiken, zonder dat de gebruikers deze zelf bezitten. Dat zal voor bedrijven en overheid significante kostenbesparingen met zich meebrengen en de productiviteit van organisaties verhogen. Het Centre4Cloud werkt aan de overdracht van toepasbare kennis, onderzoek en de commerciële ontwikkeling van nieuwe diensten en producten op het gebied van Cloud Computing.

Bundelen van alle krachten
Kennis en kunde over Cloud Computing is nog beperkt. Victor Jan Leurs, ICT-ondernemer en directeur van Caase.com: "Vanwege de relatieve onbekendheid met de ontwikkeling en de vele aspecten waarmee je rekening moet houden, ontstond de gedachte om een kenniscentrum op te zetten, samen met Kennispark Twente en de Universiteit Twente en om vervolgens kennis te delen. Het feit dat toonaangevende partijen als onder meer Google, IBM en KPN meedoen en het centrum ondersteunen, zegt veel."

Doorontwikkeling en acceptatie
Het kenniscentrum voorziet in de toenemende professionaliteit op het gebied van cloud cmputing. Daarmee wordt bijgedragen aan de verdere acceptatie van ontwikkelingen op ICT-gebied en vooral ten aanzien van Cloud Computing. 'Enschede is daarvoor de perfecte plek,' zegt Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente en trekker van het C4C initiatief. "We halen toonaangevende bedrijven naar Enschede. Dat is een positieve ontwikkeling in een markt die uiterst competitief is," aldus Kees Eijkel. Het nieuwe kenniscentrum wordt gevestigd in gebouw The Corridor, waar innovatie en kennisintensief ondernemerschap centraal staan.

U vind meer informatie over het Centre4Cloud op de website www.centre4cloud.com. U kunt zich hier aanmelden voor het seminar.