Gemeente Berkelland


Inloopmiddag op 17 juni over projecten `Beleef de Berkel' in centrum Borculo

Op donderdag 17 juni is er een inloopmiddag over de deelprojecten van `Beleef de Berkel' in het centrum van Borculo. Deze inloopbijeenkomst wordt gehouden van15.30 tot 17.30 uur in café-restaurant Peters aan de Steenstraat 7 in Borculo. Daar zijn medewerkers van de gemeentelijke afdeling Ruimte en Projecten aanwezig om vragen te beantwoorden en opmerkingen te noteren.

* Inloopmiddag `Beleef de Berkel'

* 17 juni 15.30-17.30 uur

* Peters Steenstraat 7 Borculo

De gemeenteraad van Berkelland heeft in mei 2009 besloten het project Beleef de Berkel uit te voeren. Het doel van dit project is allereerst het bevaarbaar maken van de Berkel in het centrum in Borculo. Maar door aanleg van parkeerruimte en groen is het effect groter dan alleen het gebied van de Berkel. Het uiteindelijk doel is het centrum van Borculo aantrekkelijker te maken voor toeristen en bewoners van Borculo. Dat komt de kwaliteit van de leefomgeving ten goede. Alle projecten zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Gelderland.

Deelprojecten

Het project bestaat uit diverse onderdelen. Hiervan kunnen de eerste vier deelprojecten nu worden ingezien:

* Herinrichting parkeerplaats Wolververshoek
* Aanleg parkeerplaats gemeentehuis

* Realisatie Berkelhaventje ter hoogte van de Veemarkt
* Realisatie aanlegsteiger nabij restaurant De Stenen Tafel

Tekeningen en ontwerpen

De tekeningen met de voorlopig ontwerpen kunnen vanaf vrijdag 11 juni tot en met vrijdag 9 juli 2010 tijdens openingstijden worden ingekeken in de Gemeentewinkel aan de Marktstraat 1 in Borculo.

Reageren

Tot en met vrijdag 9 juli 2010 kan schriftelijk of telefonisch worden gereageerd op de plannen. Contactpersoon is de projectleider, de heer R.F.J. Asschert, telefoon 0545-250 271.

De onderdelen van het project:

* Herinrichting parkeerplaats Wolververshoek

De parkeerplaats aan de Wolververshoek heeft een onpraktische indeling en is aan groot onderhoud toe. Daarnaast wordt ook het groen aangepakt. In de nieuwe situatie wordt de ruimte opnieuw ingedeeld en is er ruimte voor parkeerplaatsen. Dit betekent dat er twee inritten vanaf de Kerkstraat worden aangelegd met aan beide zijde parkeerplaatsen. Rondom de parkeerplaatsen wordt het groen opnieuw aangeplant. Hiervoor worden enkele bomen verwijderd en komen er aan de kant van de Wolververshoek en de Korte Wal oude leilindes terug. Aan de zijde van Kerkstraat wordt een boom verplant.

* Aanleg parkeerplaats gemeentehuis

Het gemeentehuis wordt op dit moment uitgebreid, zodat alle personeel van de gemeente in één gebouw kan werken. Dit betekent dat er ook meer bezoekers naar het gemeentehuis komen. Hiervoor moet er meer parkeergelegenheid bij het gemeentehuis zijn. Er wordt een nieuwe parkeerplaats met 92 parkeerplaatsen aangelegd aan de westzijde van het bestaande gebouw. Ook het voorterrein bij de hoofdingang wordt aangepast.

* Realisatie Berkelhaventje ter hoogte van de Veemarkt en aanlegsteiger bij restaurant `De Stenen Tafel'

Op dit moment wordt de Berkel steeds meer bevaarbaar gemaakt door het vervangen of aanpassen van de verschillende bruggen. Bij het bevaarbaar maken van de Berkel horen ook diverse in- en uitstapplaatsen. Er is voor gekozen om ter hoogte van de Veemarkt een haventje te maken, zodat uitgestapt kan worden en het centrum kan worden bezocht.

Daarnaast komt er een aanlegsteiger op korte afstand van restaurant `De Stenen Tafel'. Hierdoor kan de watermolen worden bezocht en is ook van deze zijde het centrum toegankelijk.

Wijk/regio Borculo
Mutatiedatum 09/06/2010