Jeugddijkgraaf krijgt Jeugdwaterschapsbestuur

10/06/2010 09:53

Unie Van Waterschappen

De eerste Nederlandse Jeugddijkgraaf Laura Pierik, krijgt binnenkort haar eigen Jeugdwaterschapsbestuur. De leden van dit Jeugdwaterschapsbestuur komen op donderdag 17 juni voor de eerste keer bij elkaar in Zoetermeer.

De leden van dit Jeugdwaterschapsbestuur zijn geselecteerd door de Nederlandse waterschappen. Van de 26 waterschappen hebben inmiddels bijna twintig waterschappen een kandidaat gevonden. De eerste bijeenkomst staat vooral in het teken van kennismaking met de waterschapswereld en met elkaar. De voorzitter van de Unie van Waterschappen, Peter Glas, spreekt de leden toe evenals de Jeugddijkgraaf.

Tevens geeft de voorzitter van de Unie het Jeugdwaterschapsbestuur de opdracht mee, voor het schrijven van een manifest, met als centrale opdracht:

Schrijf een manifest waarin wordt aangegeven hoe we de jeugd bewust kunnen maken van het feit dat het niet zo vanzelfsprekend is dat wij veilig, met droge voeten en schoon water in Nederland kunnen leven en hoe we het werk van de waterschappen bij de jeugd onder de aandacht kunnen brengen.

Het Jeugdwaterschapsbestuur overhandigt het antwoord op deze vraag op 1 november 2010 aan de voorzitter van Unie van Waterschappen tijdens de nationale Waterschapsdag. Tevens gaan ze op die dag in discussie met Tweede Kamerleden over de rol van de jeugd in het waterschap.

U bent 17 juni van harte uitgenodigd bij de eerste bijeenkomst van het Jeugdwaterschapsbestuur in Zoetermeer.