Gemeente Blaricum

Officiële start bouw deelplan Nieuw Blaricum,
Blaricummermeent

10-06-2010
De heer R. Posthumus, wethouder van de gemeente Blaricum, verricht donderdag 17 juni aanstaande de officiële handeling die de start van de bouw symboliseert voor acht woningen in het deelplan Nieuw Blaricum in De Blaricummermeent.

Nieuw Blaricum, een nieuw dorp dat al jaren lijkt te bestaan, wordt een woonplan met een grote variatie in woningtypen en veel groen. Er komen appartementen, rijenwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen. De eerste acht woningen van het laatste type gaan als eerste officieel van start.

In het stedenbouwkundig plan wordt het `goede van vroeger' gecombineerd met `het goede van nu'. Het goede van vroeger komt tot uiting in onder meer de mooie organische groei, de onverwachtheid, de boerenkavels en het informele padennetwerk. Deze authentieke aspecten ontmoeten in Nieuw Blaricum een optimale ligging van de woningen ten opzichte van de zon en ruimte die specifiek bestemd is om te parkeren.

Het ontwerp van de woningen is afkomstig van MIII Architecten uit Rijswijk en de prijzen van de woningen variëren van EUR 290.000,- tot EUR 344.000,-. Het plan is door Blauwhoed Eurowoningen te Rotterdam ontwikkeld en zal worden gerealiseerd door Vink en Veenman te Nieuwkoop. Voor het gehele plan is het Politie Keurmerk Veilig Wonen aangevraagd.

Het totale plan Nieuw Blaricum omvat 123 woningen waarvan de eerste acht nu in aanbouw worden genomen. De verkoop van de volgende fase bestaande uit veertien appartementen en vijftien eengezinswoningen is recent van start gegaan.

|