Gemeente Purmerend

Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer 17 juni

10 juni 2010

Waar wordt onder andere over gesproken:

* Voor de tweede fase van de herstructurering van Wheermolen West is een bestemmingsplan opgesteld. Dit is nodig voor de bouw van een appartementengebouw en urban villa's langs het spoor en een brede school met woningen. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze is het voorstel om de toelichting op het bestemmingsplan aan te passen.

* Bij het vaststellen van de beleidskaders voor herbestrating in 2008 is afgesproken om de kaders na twee jaar te evalueren. In het verslag is tegelijkertijd de evaluatie over de herbestrating in de Grassenbuurt opgenomen

* De Afvalstoffenverordening Purmerend 2008 moet aangepast worden om in de toekomst kunststof- en grote papier- en kartonverpakkingen gescheiden te kunnen inzamelen. De aanpassing vergroot ook de opruimplicht voor beheerders/houders van eetgelegenheden en verspreiders van promotiemateriaal.

* Het college besloot eind 2009 om het bestemmingsplan 'De Purmer 2005' voor het tankstation aan de Purmerenderweg P2 niet te herzien voor het behouden van een LPG-verkooppunt. Hiertegen is bezwaar gemaakt. Een onafhankelijke commissie adviseert de raad om het bezwaarschrift ongegrond te verklaren en om het verzoek om vergoeding van de kosten van rechtsbijstand af te wijzen.
* De commissie bespreekt de beleidsinhoudelijke prestaties voor de beleidsterreinen wonen, milieu, bereikbaarheid, beheer openbare ruimte, ruimtelijke ordening, economie uit de jaarrekening 2009 van de gemeente Purmerend.

Plaats en tijd: raadzaal van het stadhuis, Purmersteenweg 42, 20.00 uur Bekijk de complete agenda en stukken