HVC opent innovatief en duurzaam afvalbrengstation in Lelystad

10/06/2010 15:04

HVC

PERSUITNODIGING

Op donderdag 17 juni 2010 om 14.30 uur opent wethouder Wout Jansen van de gemeente Lelystad het nieuwe afvalbrengstation van HVC aan de Zeeasterweg in Lelystad. Het afvalbrengstation is gebouwd door Modulo Béton Nederland B.V. volgens een voor Nederland nieuwe, dynamische en innovatieve methode, met betonnen modules die volledig recyclebaar zijn.

Het afvalbrengstation is innovatief, omdat dit een nieuwe, dynamische methode is, waarbij de modules als legostenen zijn op te bouwen en aan te passen. Zo nodig kunnen de modules later naar een andere locatie worden verplaatst. Het afvalbrengstation is naar wens van HVC op maat aangelegd. Het is duurzaam, omdat de betonnen modules na afschrijving geheel gerecycled kunnen worden.

Optimaal hergebruik

Bij een afvalbrengstation kun je je afval kwijt wanneer jóù dat uitkomt. En door het te scheiden in zo veel mogelijk stromen, kunnen we het optimaal hergebruiken. Bij dit nieuwe afvalbrengstation kan dat nog makkelijker en veiliger.

Snel, veilig en overzichtelijk

Via een oprit rijden de bezoekers van het afvalbrengstation met hun auto het verhoogde platform op. De grote afvalcontainers staan aan één kant naast (en niet meer óp) het platform opgesteld. De bezoekers kunnen naast de gewenste container stoppen en het afval makkelijk in de container deponeren. Dat is snel, veilig en overzichtelijk. Aan het einde van het platform verlaten de bezoekers het afvalbrengstation via de afrit. Deze indeling zorgt ervoor dat het verkeer op het terrein veilig en snel doorstroomt.

Fietsenstalling en opslagruimte

Het afvalbrengstation is op zogenoemde stelconplaten geplaatst. De modules zijn met elkaar verbonden door middel van beugels. Onder het verhoogde deel bevinden zich een opslag voor klein chemisch afval die aan alle eisen voldoet, ook een fietsenstalling en een opslagruimte voor kringloopwinkel Het GOED.

Programma van de opening

14.30 uur: Ontvangst gasten

15.00 uur: Welkomstwoord Jan Eenkoren, bedrijfsleider Locatie Lelystad

15.15 uur: Aan het woord wethouder Wout Jansen

15.30 uur: Openingshandeling door wethouder Wout Jansen en Jan Eenkoren

16.00 uur: Informeel gedeelte

16.45 uur: Einde programma

U bent van harte welkom bij de opening van het afvalbrengstation. Als u hierbij aanwezig wilt zijn, wordt u verzocht dit te laten weten aan Anneke Bruin, a.bruin@hvcgroep.nl





http://www.hvcgroep.nl