Gemeente Valkenswaard


Schoolsportdag op 17 juni

Op donderdag 17 juni wordt op sportpark Den Dries een schoolsportdag georganiseerd voor basisschoolleerlingen van groepen 5 tot en met 8. Hieraan zullen ongeveer 1250 leerlingen deelnemen. De sportdag is georganiseerd ter afsluiting van een kennismakingsproject dat afgelopen schooljaar op alle basisscholen heeft plaatsgevonden. Doel van dit project is om kinderen kennis te laten maken met de verschillende sporten en sportverenigingen uit Valkenswaard.

De dag begint om 09.00 uur met een openingswoordje door wethouder van Sportzaken, M. Bax op de atletiekbaan van Atletiekvereniging Valkenswaard (AVV). Tijdens de sportdag worden workshops door verschillende sportverenigingen gegeven. De volgende sportverenigingen zijn aanwezig: Atletiekvereniging AVV, Hockeyvereniging HOD, Basketbalvereniging BBC, Taekwondo Center
Dommelen,Tafeltennisvereniging Valkenswaard,Kickboxing Siam Muay Thai,Tennisvereniging TCV, Voetbalvereniging SV Valkenswaard, DéDé danceballet, Health &sportsclub Valkencourt, Healthclub Excellent. Naast het sporten, maken de leerlingen op deze manier direct kennis met de sportverenigingen.

Organisatie

De organisatie is in handen van de gemeente Valkenswaard in samenwerking met de sportverenigingen en 11 basisscholen uit Valkenswaard, scholengemeenschap Were Di opleiding LO2 en het ROC-Eindhoven, opleiding sport en bewegen en opleiding veiligheid. Stagiaires van deze opleiding worden ingezet om de hele dag goed te laten verlopen. Ze zullen onder andere ingezet worden om de verenigingen te ondersteunen en toezicht op het sportpark te houden.

Buurt-Onderwijs-Sport impuls

De schoolsportdag is een onderdeel van de Buurt-Onderwijs-Sport impuls van de gemeente Valkenswaard. Doel van dit project is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten sporten. Voor meer informatie over de schoolsportdag of over de BOS-impuls kunt u contact opnemen met René Hendrikx op telefoonnummer 040-2083469 of e-mail: rene.hendrikx@valkenswaard.nl