Ingezonden persbericht


Persbericht elektrisch stadsvervoer

Overdracht elektrisch aangedreven e-Busz aan RET Rotterdam

Rotterdam (14 juni 2010) - De RET neemt donderdag 17 juni in Rotterdam de e-Busz in ontvangst. De e-Busz is een unieke, elektrisch aangedreven bus, met elektronica en de motoren in de achterwielen, die het dankzij GPS-technologie mogelijk maakt binnen bebouwde gebieden volledig emissieloze ov-zones aan te wijzen. De RET gaat de e-Busz de komende twee jaar uitvoerig testen op lijn 44 (Zuidplein-Rotterdam Station).

e-Busz nodigt u uit om de feestelijke overhandiging van haar bus aan de RET bij te wonen. Media krijgen de mogelijkheid met de e-Busz mee te rijden, opnames te maken en interviews af te nemen. Onder anderen wethouder mevr. A. van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) van Rotterdam, dhr. P. Peters (directeur RET) en dhr. H. van der Ven (projectdirecteur e-Busz) lichten tijdens de bijeenkomst de kracht van de innovatie en het belang van de pilot voor Rotterdam toe.

De e-Busz is het resultaat van een breed samenwerkingsverband. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de RET, VDL Bus & Coach, Stadsregio Rotterdam, Rotterdam Climate Initiative, de Hogeschool Rotterdam, Eneco, Rabobank Nederland en e-Traction hebben het project mogelijk gemaakt.

Overdracht e-Busz aan RET Rotterdam

Donderdag 17 juni 2010

11.00 -13.00 uur

Grand Café Prachtig

Willemsplein, Rotterdam

11.00 uur Opening

11.05 uurInleiding wethouder mevr. A. van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad, Buitenruimte)

Inleiding dhr. P. Peters (directeur RET N.V.)

Inleiding dhr. F. Rieck (lector Kenniskring Innovatie & Productrealisatie Hogeschool Rotterdam)

Inleiding dhr. H. van der Ven (projectdirecteur e-Busz/e-Traction)

11.45 uurFormele overdracht e-Busz

12.00 uurRondrit e-Busz voor media en genodigden

13.00 uurAfsluiting

Vanaf 10.45 uur bent u welkom in Grand Café Prachtig. Komt u met eigen vervoer dan kunt u uw auto parkeren in Parkeergarage Erasmusbrug (Willemsplein 1, Rotterdam). Met het openbaar vervoer kunt u gebruik maken van metro (lijn D, halte Leuvehaven) of de tram (lijn 8, 20, 23 en 25).

Aanmelden: Stuur een e-mail naar info@ebusz.nl.

Voor achtergrondinformatie kunt u terecht op de website www.ebusz.nl die vanaf donderdag 17 juni beschikbaar is.


Ingezonden persbericht