Gemeente Lelystad

Opening vernieuwd afvalbrengstation

Dinsdag 15 juni 2010

Wethouder Wout Jansen opent donderdag 17 juni om 14.30 uur het nieuwe afvalbrengstation aan de Zeeasterweg.

Dynamische en innovatieve methode

Het afvalbrengstation is gebouwd door Modulo Béton Nederland B.V. volgens een voor Nederland nieuwe, dynamische en innovatieve methode, met betonnen modules die volledig recyclebaar zijn. Daarmee heeft Lelystad een primeur. HVC exploiteert het afvalbrengstation in opdracht van de gemeente Lelystad. Gezamenlijk is door beide partijen gekozen voor dit klantvriendelijke en overzichtelijke ontwerp.

Als legostenen op te bouwen

Het afvalbrengstation is innovatief, omdat dit een nieuwe, dynamische methode is, waarbij de modules als legostenen zijn op te bouwen en aan te passen. Het afvalbrengstation kan zo nodig binnen enkele weken in zijn geheel verplaatst worden. Daarnaast zijn de betonnen modules na afschrijving geheel recyclebaar. Het is voor het eerst dat dit systeem in Nederland is gebruikt.

Snel, veilig en overzichtelijk

Via een oprit rijden de bezoekers van het afvalbrengstation met hun auto het verhoogde platform op. De grote afvalcontainers staan aan één kant naast (en niet meer óp) het platform opgesteld. De bezoekers kunnen naast de gewenste container stoppen en het afval makkelijk in de container deponeren. Dat is snel, veilig en overzichtelijk. Aan het einde van het platform verlaten de bezoekers het afvalbrengstation via de afrit. Deze indeling zorgt ervoor dat het verkeer op het terrein veilig en snel doorstroomt.

---