Gemeente Berkelland


Provincie en gemeente: verbod voor landbouwverkeer bebouwde kom Ruurlo

Landbouwverkeer mag straks niet meer door de bebouwde kom van Ruurlo rijden, maar kan gebruik maken van de rondweg. Daarmee hopen provincie en gemeente de veiligheid te vergroten.

Gedeputeerde Staten van Gelderland en gemeente Berkelland zijn van plan een verkeersbesluit te nemen voor het opheffen van het verbod van het landbouwverkeer op de N 315 en N 319 nabij Ruurlo. En het instellen van een verbod in de bebouwde kom van Ruurlo voor het landbouwverkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer). Provincie en gemeente willen met deze wijziging de verkeersveiligheid vergroten en de leefbaarheid in de kern van Ruurlo verbeteren. Op donderdag 17 juni is er voor belangstellenden een inloopbijeenkomst. U bent welkom van 18.00-19.30 uur in het restaurant "De Luifel", Dorpsstraat 11 in Ruurlo.

Wegen afsluiten

De gemeente is van plan om in de kom Ruurlo het volgende ontwerp verkeersbesluit te nemen om de volgende wegen in de kern Ruurlo af te sluiten voor motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/uur (uitgezonderd bestemmingsverkeer):

Boekweit, Brinklaan, Domineesteeg, Dorpsstraat (tussen Wildenborchseweg en Wiersseweg), Eikenlaan, Enkeerdlaan, Esweg, Fürstenauerstraat, Gerst, Hennep, Haarskamp, Haver, Hondsdraf, Joostenkamp, Kaapdijk (gedeelte binnen de bebouwde kom), Kamille, Kerkplein, Klaproos, Klaver, Koolzaad, Korenbloem, Kroezelaan, Leusinkbrink, Linze, Mais, Nieuwe Weg, Podzollaan, 't Rikkelder, Rogge, Spalt, Tarwe, Vlas.

De provincie is van plan om op een gedeelte van de N 319 en op een gedeelte van de N 315 het verbod voor landbouwverkeer op te heffen. Ook wil de provincie een passeerhaven landbouwverkeer aanleggen.

Ter inzage ontwerp verkeersbesluit Gelderland

De tekst van het ontwerpverkeersbesluit is te vinden op de website van de provincie Gelderland (www.gelderland.nl->actueel->bekendmakingen). Er ligt ook een kopie van het ontwerpverkeersbesluit van 16 juni tot en met 27 juli 2010 ter inzage in de bibliotheek van de provincie Gelderland, Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem en in de Gemeentewinkel van de gemeente Berkelland, Marktstraat 1 in Borculo.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de officiële publicatie onder het kopje `Verkeer', verderop in dit katern.