Gemeente Enschede

Jongeren WORK Event in Metropool, beste idee en jeugdvouchers

Donderdag 17 juni organiseren de gezamenlijke Werkpleinen in Twente een Jongeren WORK Event in Metropool, Hengelo. Doel is om werkzoekende jongeren te laten ervaren wat Werkplein voor hen kan betekenen. Door hen te inspireren en te activeren met verschillende activiteiten die direct of indirect met werk te maken hebben, hopen de werkcoaches de kansen op de arbeidsmarkt voor deze werkloze jongeren te vergroten. Aftrap van het `beste idee' om jongeren weer aan het werk te krijgen vindt ook donderdag aanstaande plaats en de jeugdvoucher-actie is wegens succes verlengd tot einde van het jaar 2010.

Dagprogramma
De dag is in twee delen opgesplitst waardoor twee vrijwel identieke dagdelen ontstaan van 10.30 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. De jongeren kunnen meedoen aan workshops met onder andere tassenontwerper Omar Munie of aan activiteiten zoals graffiti, energizing, breakdance, djembe of rappen. Zij krijgen advies op het gebied van kleding, styling en zelfpresentatie. ROC van Twente, Metalektro en Werkpleinen Twente presenteren zich met informatiestands en de aanwezigen worden op de hoogte gesteld van het actuele vacatureaanbod. Natuurlijk is er muziek en de jongeren kunnen, bij actieve deelname, een iPod winnen.

Het beste idee van Twente
Tijdens dit Jongeren WORK Event vindt ook de lancering plaats van het `Beste idee van Twente'; een wedstrijd voor en door jongeren. Wie heeft het beste idee om de jeugdarbeidsparticipatie te vergroten en dus de werkgelegenheid onder jongeren te stimuleren? Het `beste idee van Twente' wordt beloond met een prijs van duizend euro. Indienen van het idee kan tot 1 juli 2010 via idee@regiotwente.nl.

Jeugdvouchers
De actie met de jeudvouchers is wegens succes verlengd. Van de tweehonderd uitgegeven vouchers zijn eenenvijftig jongeren geplaatst in diverse sectoren.
Een `jongerenvoucher' vertegenwoordigt een waarde van 2.500,00 euro, en dient als extra stimulans voor werkgevers, uitzendbureaus en/of personeeldiensten om deze jongeren, tussen de 18 en 27 jaar, een kans te bieden op de arbeidsmarkt. De vouchers zijn te verzilveren door een jongere met voucher een baan te geven voor minimaal 32 uur per week en voor minimaal een halfjaar. De jeugdvoucher is tot 3 maanden na uitgifte geldig.