Gemeente Kampen

Startbijeenkomst verkeersouders

15-06-2010
Op donderdag 17 juni wordt in het stadhuis van Kampen de eerste bijeenkomst voor `verkeersouders' gehouden. Doel van deze bijeenkomst is om meer verkeersveiligheid rondom scholen te creëren.

De verkeersouder is van origine een initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Zij zullen als tussenpersoon fungeren tussen de school en de gemeente. Ouders van schoolgaande kinderen en de gemeente slaan hiervoor de handen ineen.

`Verkeersveiligheid is voor onze gemeente een belangrijk speerpunt en daarom ondersteunen we dit initiatief van harte. Het delen van de verantwoording zal de verkeersveiligheid ten goede komen', aldus verkeerswethouder Pieter Treep.

Jan Westerik van VVN is tijdens de bijeenkomst aanwezig. Hij zal de rol van de verkeersouder toelichten en de taak van VVN schetsen. `Wat is het haal- en brenggedrag van ouders? Wat is de rol van een verkeersouder hierin?'

Deze en andere vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst. Daarnaast maken de verkeersouders tijdens deze avond kennis met elkaar. Op termijn zal ook binnen dit project de samenwerking met de politie gezocht worden.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |