Gemeente Kampen

Wethouder Treep doet mee met Zomersport 55+

16-06-2010

Start buitensportseizoen Stichting Welzijn Senioren Kampen Donderdag 17 juni sluit sportwethouder Pieter Treep aan bij een les Zumba Gold voor ouderen. Dit is één van de buitensportactiviteiten die Stichting Welzijn Senioren Kampen deze zomer voor het eerst organiseert.
Aanleiding hiervoor is de `leegstand' overdag van het nieuwe kunstgrasveld bij korfbalvereniging D.O.S. Kampen, dat hiervoor uitermate geschikt is.

Sinds begin deze maand kunnen senioren zich elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen om 9.30 uur melden op sportpark De Maten, voor onder andere knotshockey, korfbal, Tai Chi of Zumba Gold, een speciaal ontwikkeld fitnessprogramma waarbij gebruikt gemaakt wordt van bewegen op muziek. Elke dag staan twee sporten op het programma, met daartussen een pauze, zodat men twee uur lang aan de slag kan. Er zijn ook activiteiten voor mindervalide deelnemers.

Behoefte
Het project "Zomersport 55+" is opgestart naar aanleiding van diverse vragen om een verlengd sportseizoen voor de actieve 55+-ers. Eerder liep dat eind mei altijd af, maar er bleek behoefte aan andere activiteiten buitenshuis. Het programma dat nu is opgesteld, is te vinden op www.sws-kampen.nl. Dit jaar zal bekeken worden hoe het zomersporten bevalt en hoe dit de komende jaren verder verbeterd kan worden.

Aanmelden
Voor de komende weken is er nog ruime voor ouderen om mee te sporten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sws-kampen.nl of telefonisch: (038) 33 16 411.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |