Gemeente Helmond


Wegafsluitingen door Ster Elektrotoer

Op donderdag 17 juni en zondag 20 juni zijn er in Helmond wegafsluitingen door de wielerwedstrijd Ster Elektrotoer.

Op donderdag 17 juni rijden de wielrenners vanuit Eindhoven via Helmond richting Limburg.

Route
De route is Geldropseweg (+/- 12:16 u) - Heeklaan - Kanaaldijk ZW - Vossenbeemd -Stipdonkseweg - Veldbeemd - Rochadeweg - N279 (+/- 12:31 u).

De wielrenners fietsen onder politiebegeleiding. Bij de kruisingen staan verkeersregelaars en/of politie om het verkeer te regelen ten tijde van de passage. Weggebruikers dienen zich te houden aan de aanwijzingen die door de aanwezige politie en verkeersregelaars worden gegeven.

Zondag 20 juni

Op zondag 20 juni is de finish van de laatste etappe van de Ster Elektrotoer in Helmond. De aankomst ligt op de Kanaaldijk NO ter hoogte van het RWE-gebouw. Hier passeren de renners drie keer (+/- 14.45 uur,
+/- 15.05 uur en +/- 15.30 uur). De Kanaaldijk NO wordt afgesloten vanaf 6:00 tot +/- 18:00 uur.

De volgende straten zijn van 6:00 tot +/- 16:00 uur afgesloten: Watermolenwal (incl. kruispunt Torenstraat tot aan Havenweg), Havenweg en Havenbrug, Torenstraat (vanaf kruispunt met de Watermolenwal t/m het kruispunt met de Waardstraat), Waardstraat.

Route
De route van de Ster Elektrotoer is N279 (+/- 14:26 u) - kruispunt Deurneseweg / Wethouder van Wellaan - Kasteel Traverse - Burgemeester van Houtlaan - Europaweg / Schootensedreef - Hortsedijk - Julianalaan - Kanaaldijk NO / Havenweg (finishpassage) - via Torenstraat - Oostende - Uiverlaan - Wethouder Ebbenlaan - Bakelsedijk - Burgemeester van Houtlaan.

Wederom fietsen de wielrenners onder politiebegeleiding en dienen weggebruikers zich te houden aan de aanwijzingen die door de aanwezige politie en verkeersregelaars worden gegeven.

Let op 1: op de route in Helmond kunnen kruisingen met verkeerslichten op geel knipperen worden gezet.
Let op 2: Oostende zal (op last van de politie) tussen de kruispunten Torenstraat en Noordende 2x worden afgesloten tussen +/- 14:30 u en 15:15 u. De kruisingen zelf blijven open.
Let op 3: de parkeergarages rondom de Watermolenwal blijven bereikbaar. Met naastgelegen bewoners en bezoekers van het verpleeghuis Keyserinnedael worden aparte regelingen getroffen. Let op 4: tussen 06:00 u en 18:00 u geldt op de Kanaaldijk ZO binnen het afgesloten gedeelte een parkeerverbod met wegsleepregeling.

TC Buitenlust
In de ochtend zal de lokale TC Buitenlust in het centrumgebied verschillende ronden rijden vanaf 9:00 u tot 13:00 u. Hun ronde is de Watermolenwal - Torenstraat - Waardstraat - Kanaaldijk ZO - Havenweg.
* Lees meer over de Ster Elektrotoer