Technische Universiteit Delft

Ondernemersdag

door M&C

Op donderdag 17 juni presenteren studenten en ondernemers op de TU Delft ruim 40 ondernemersideeën, van een bamboe laptopcase tot projecten die als doel hebben ons energieverbruik terug te dringen. Aan het eind van de dag zullen de winnaars bekendgemaakt worden. Deze prijsuitreiking is openbaar.

17 juni 2010 | 17:00 uur - 19:30 uur
plaats: Faculteit Bouwkunde, Berlagezaal 2, Julianalaan 134

Innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid
Op donderdag 17 juni komen innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid bij elkaar als drie verschillende projecten een gezamenlijke einddag houden. Dit zijn de Sustainable Business Game en de Design Challenge van het Delft Centre for Entrepreneurship en het pre-incubatie programma van een aantal Delftse en Rotterdamse organisaties.

Sustainable Business Game
In de Sustainable Business Game voeren studenten een haalbaarheidstudie uit voor hun eigen duurzame product of dienst. Daarnaast leren studenten hoe ze hun ideeën moeten overbrengen op potentiële investeerders en bouwen ze een netwerk op tijdens de verschillende gastcolleges en workshops. Voor hun deelname ontvangen de deelnemers studiepunten en het meest aansprekende idee wordt beloond met 1000 euro en ondersteuning bij het starten van een bedrijf op basis van het idee.

Design Challenge
Bij de Design Challenge draait het om het ontwerpen van een innovatieve oplossing voor een bestaand probleem van een bedrijf. De studenten worden door deze opgave gedwongen om al hun creatieve eigenschappen te combineren met ondernemend denken. Leren samenwerken met elkaar en met het desbetreffende bedrijf is ook een belangrijk onderdeel van de Design Challenge.

Delft Centre for Entrepreneurship
Beide projecten zijn initiatieven van het Delft Centre for Entrepreneurship, het onderdeel van de TU Delft dat onderwijs en onderzoek op het gebied van ondernemerschap verzorgt. Voor studenten die, door het volgen van de Design Challenge of de Sustainable Business Game, geïnteresseerd zijn geraakt in het opstarten van een eigen onderneming is het mogelijk tijdens hun Masteropleiding een extra aantekening âondernemerschapâ te behalen. Deze aantekening zorgt voor een gemakkelijke aansluiting bij de ondernemerscentra YES!Delft en Dnamo. Door studenten tijdens hun studie al kennis te laten maken met ondernemerschap, hoopt de TU Delft hen te stimuleren na hun studie een eigen bedrijf te starten.

Pre-incubatie programma
Het pre-incubatie programma is een Rotterdams-Delftse samenwerking tussen de Rotterdamse incubator Dnamo, het Delftse YES!Delft en de organisatie HOPE Rotterdam die op de Erasmus Universiteit ondernemerschap ondersteunt en stimuleert. Het programma is bedoeld voor ondernemers die een idee hebben maar dit nog niet hebben uitgewerkt in een bedrijfsplan, en ondernemers die hun bestaande bedrijfsplan willen bijschaven. Het pre-incubatie programma, dat 100 dagen duurt, bestaat uit wekelijkse workshops en 1-op-1 coaching. Daarnaast kan de ondernemer gebruik maken van een werkplek in de kantoortuin van Dnamo. Als de ondernemer zijn bedrijfsplan gereed heeft, kan hij na een definitieve beoordeling door een onafhankelijke selectiecommissie doorstromen naar het incubatieprogramma.

Programma en locatie
17.00 â 18.00 uur: ontvangst en snack
18.00 â 18.30 uur: prijsuitreiking en lezing Gerardo Vallen van Join the Pipe
18.30 â 19.30 uur: borrel

Locatie: Faculteit Bouwkunde, Berlagezaal 2.

Meer informatie
Jurjen Lengkeek, pre-incubatie coordinator Dnamo T: 06 24 94 98 13
E: jurjen@dnamo.nl

Sean Pieters, Delft Centre for Entrepreneurship T: 06 38 22 01 68
E: info@sustainablebusinessgame.nl