Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.45 uur

Utrecht, 17-06-2010

Doorgereden na aanrijding

DOORN- Op woensdagochtend raakte een bromfietser ernstig gewond nadat hij een aanrijding had gehad met een brommobiel.

Omstreeks 08.50 uur reed een 19-jarige bromfietser uit Amerongen over de Berkenweg. Ter hoogte van de kruising met de Dorpsstraat kwam uit tegenovergestelde richting een rode brommobiel aanrijden. Deze sloeg plotseling af en had kennelijk de man over het hoofd gezien. Het brommobiel reed tegen een wiel van de bromfiets aan en de bromfietser kwam ten val en botste tegen een verkeerspaal. De man raakte ernstig gewond aan zijn heup en nek en werd opgenomen in het ziekenhuis. De brommobiel reed gewoon door.

De politie is op zoek naar de bestuurder van deze brommobiel. Hij is rood van kleur, heeft forse schade aan de voorzijde en werd ten tijde van de aanrijding bestuurd door een vrouw van tussen de 60 a 70 jaar oud met grijs haar. De politie verzoekt getuigen, maar uiteraard ook de bestuurster van het mobiel, te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Verkeerscontrole

COTHEN/WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdag werd van 14.30 tot 21.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Van Lynden van Sandenburgweg.

Bij de controle werden 287 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van hen had teveel gedronken. Een politieauto met kentekenlezer werd ingezet en scande 3000 autos. Hier kwamen 5 hits uit waaronder een automobilist welke nog een boete had openstaan. Een aantal bekeuringen werden uitgeschreven voor rijden met te hoge snelheid en losliggende lading.